Hasba rúgta a buszsofőrt, mert nem tudta kifizetni a jegyét

busz illusztráció
busz illusztráció
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a férfit, aki nem tudta kifizetni a jegyét, úgyhogy inkább rátámadt a buszsofőrre - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

November 13-án este akart felszállni a kiskőrösi buszpályaudvaron egy férfi az Izsákra induló buszra.

A sofőr kiállította neki a menetjegyet, amit a férfi nem tudott kifizetni, mert nem találta a pénzét.

A buszvezető azt mondta neki, hogy még fél percet tud várni, utána indulnia kell, hogy tartani tudja a menetrendet. Mivel az utas még mindig nem találta a pénzét, a sofőr megkérte, hogy szálljon le a buszról.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A férfi nem akart leszállni, ezért a sofőr megfogta a férfi táskáját és levitte, majd egy padra tette.

Eközben a férfi megállt a busz legalsó lépcsőjén és megragadta a sofőrt a zakójánál, aztán két kézzel ellökte.

A férfi leszállt a buszról és rángatni kezdte a ruhájánál fogva, a buszvezető védekezett, mire a férfi a térdével hasba rúgta.

A sofőr a kabátjánál fogva a földre rántotta a férfit, hogy a további támadást megakadályozza. A közfeladatot ellátó személynek minősülő sofőr nem sérült meg a támadásban. A nyomozás után a kiskőrösi rendőrök kérték, hogy állítsák bíróság elé a férfit.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt november 27-én állította bíróság elé,

ahol bűnösnek mondták ki. A büntetlen előéletű utas fél év börtönbüntetést kapott, aminek a végrehajtását 2 évre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.