Szita Bence mellé temették a nevelőapját

Szita Bence
Vágólapra másolva!
Szita Bence nevelőapja, Gy. Sándor november elején halt meg, másodszorra már nem tudta legyőzni a hasnyálmirigyrákot. A férfinak két kívánsága volt a halála előtt, az egyik az volt, hogy élje túl a kisfiú gyilkosait, a másik pedig az, hogy temessék majd mellé. Mindkettő teljesült – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A férfi korábban többször is hangoztatta, hogy legfőbb kívánsága már teljesült azzal, hogy túlélte Szita Bence gyilkosait. Ezek után volt még egy kívánsága, amit a lánya teljesített neki. A búcsúztatását szűk családi körben akarták tartani, ezért a temetésig nem is mondták meg, hogy hol lesz a végső nyughelye. Most Gy. Lilla a Borsnak elmondta, hogy

a férfi utolsó kívánsága az volt, hogy halála után Bencéhez kerüljön Kaposvárra. Ez így is lett.

Szita Bence Forrás: BORS

– mondta a férfi lánya a Borsnak. A nő teljesen összetört az apja halála után, de már kezdi összeszedni magát: újra dolgozik, és a szerettei is sokat segítenek neki.

"A szobája pont ugyanolyan, mint amilyen volt, nem fogok hozzányúlni. Bence és apu szobája elmozdíthatatlanok számomra. Az ágyon van a fényképe, amihez esténként be szoktam menni. Ugyanúgy, ahogy korábban is tettem. Beszélni is szoktam hozzá, én így tudom feldolgozni ezt a szörnyű helyzetet" – mondta Gy. Lilla.

A férfi búcsúztatója napra pontosan akkor volt, mint Szita Bence temetése 8 éve.

Szita Bence gyilkosai a bíróságon Fotó: Magócsi Márton - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk Szita Bencét 2012 októberében a nevelőapja párja,

Polcz Erika csalta el otthonról, a két társa pedig brutálisan megverte, majd élve elásta egy Sántoshoz közeli erdőben.

A gyilkosokat a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Polcz Erika 2017-ben, mellrákban halt meg, nem kért kemoterápiás kezelést. B. József tavaly nyáron halt meg, szintén daganatos betegségben. A harmadik gyilkos, K. József is tavaly halt meg hosszan tartó, súlyos betegségben.