Lehet két hét alatt szerelemházasság egy 86 éves férfi és egy 37 évvel fiatalabb nő között, ha az idős férj pár hét után ráíratja 100 milliós vagyonát az arára, vagy csalás az egész? Ennek eldöntésére indított több pert az ügyészség - adta hírül a Blikk.

Érvényteleníttetnék a különös házasságot, visszavennék az ingatlanokat a megözvegyült arától. A kevéssel korábban megözvegyült férfi 2019 tavaszán futott össze először az ötvenes éveiben járó asszonnyal egy parkban, majd augusztus 18-án ismét találkoztak. A nő autóval elvitte a templomból épp hazafelé tartó 86 éves férfit, 11 nappal később pedig már az anyakönyvvezető előtt fogadtak örök hűséget egymásnak.

Az idős férfi viharos gyorsasággal alakuló párkapcsolatát a család nem nézte jó szemmel, ezért a férfi megszakított velük minden kapcsolatot és albérletbe költözött feleségével. Nem sokkal később a lakását és a nyaralóját is újdonsült párjának ajándékozta ügyvédi szerződéssel. A nyaralót azóta el is adták, az ügyészség szerint a nő árulja a lakást. Az idős férfi állapota ezután rohamosan romlott, még pszichiátrián is feküdt, most októberben meghalt.

Az ügyészség által indított perek azonban nem értek véget. A bíróság elsőfokú ítéletében az állt, hogy nem lehet érvényteleníteni a házasságot, mert az a férj halálával megszűnt. Az ügyészség szerint viszont létre sem jöhetett a frigy, hiszen a férfi nem volt megfelelő mentális állapotban.

Az ügyben az özvegy is nyilatkozott, aki azt mondta, hogy megboldogult férje mindig azt mondta, ne hagyja, hogy ezt tegye velük a családja. Korábban nem törődtek vele, csak most vált hirtelen fontossá az örökség. Kezdettől fogva megpróbáltak szétválasztani minket. Az egyik rokon még meg is támadta a férjem a saját otthonában, amikor számon kérte rajta a döntéseit. Ebbe betegedett bele, de én mellette voltam végig – állította az özvegy. Az asszony nem tartja furcsának a kettejük közti 37 év korkülönbséget.