A Tiszatenyő külterületén lévő vasúti átjárón tilos jelzés és lezárt sorompó ellenére áthajtott egy autó. A járőrök az átjárótól 500 méterre megállították és ellenőrizték a sofőrt és utasát, és mintát is vettek tőlük, az autóban drogot is találtak.

Egy szolnoki lakos és utasa autójával Törökszentmiklós irányából Kengyel felé haladt 2020. április 22-én 19 óra körül. A sofőr amikor a Tiszatenyő külterületén lévő vasúti átjáróhoz érkezett, nem állt meg annak tilos jelzése és lezárt sorompója ellenére sem, hanem áthajtott és továbbhaladt Kengyel irányába.

A járőrök az átjárótól 500 méterre megállították és ellenőrizték a sofőrt és utasát, akiket mintavételre előállítottak. A rendőrök az autóban kutatást végeztek, és kábítószer gyanúját keltő növényi őrleményt foglaltak le. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást. 

Ezzel az ajtóval hajtottak át a vasúti átjárónForrás: police.hu

A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószer. A szakértő továbbá azt is megállapította, hogy a 28 éves sofőr a vezetési képességre hátrányosan ható szerektől befolyásolt, bódult állapotban ült a volán mögé.

A nyomozók a sofőrt vezetés bódult állapotban vétség, kábítószer birtoklása vétség és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Aki a kihallgatásakor elmondta, hogy ő azt hitte, álmodta a történteket. A gépkocsiban utazó 31 éves társa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt külön eljárásban folyik a nyomozás.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek - írja a police.hu.