A héten megjelent brüsszeli stratégia lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak - hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

Menczer Tamás a Facebookon megjelent videójában azt mondta, hogy az új brüsszeli stratégiában hét pontban rajzolják meg a migráció ívét a migrációpárti bürokraták.

Az államtitkár kifejtette, hogy:

  • Az első pont arról szól, hogy irányítani akarják a migrációs politikát, "tehát irányítani akarnak bennünket".
  • A második pont szerint nyitott társadalmat akarnak létrehozni.
  • A harmadik szerint meg akarják szervezni a migrációt: már a migránsok elindulása előtt programokat akarnak nekik tartani.

Menczer Tamás elmondta, hogy a negyedik pont a pénzről szól, konkrétan megnövelt pénzügyi támogatási lehetőségeket biztosítanának a számukra. Hozzáfűzte továbbá, hogy az ötödik pont arról szól, hogy támogatnák a megfelelő és megfizethető lakhatást, vagyis lakást adnának a bevándorlóknak.

A hatodik pont szerint teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételt biztosítanának, vagyis minden jogot megadnának a migránsoknak. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a hetedik pont szerint pedig a migránsszervezeteknek a helyi, regionális és a nemzeti döntéshozatalban való részvételét segítenék elő, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a politikai döntéshozatalt a bevándorlók kezébe adnák.

Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár szerint titkos dokumentum bizonyítja, hogy Brüsszel a világ legveszélyesebb migrációs csomagját akarja kötelezővé tenni.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez tehát a legfrissebb brüsszeli stratégia, Brüsszel szerint aki erre nemet mond, amelyik tagállam erre nemet mond, az nem jogállam. A magyar kormány álláspontja azonban változatlan: mi a migrációra is nemet mondunk és a nyomásgyakorlásra is - jelentette ki Menczer Tamás.