A mai nap már eshet a hó északkeleten, a további napokban pedig egyre többfelé várható hóesés és ónos eső.

Ma a nap nagy részében folytatódik a borult, párás idő, de estétől a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. A Dunától keletre szórványosan lehet csapadék: eső, havas eső, és főleg az északkeleti határszélen hószállingózás, hózápor is. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül.

0 és +4 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Vasárnap reggel északkeleten több helyen lehet kisebb havazás, hószállingózás, a Duna-Tisza-közén szitálás, gyenge eső. Napközben ÉNy felől szakadozik a felhőzet. Reggel -3, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Télies idő lesz.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, kevés napsütéssel. Főleg az ország középső részén lehet erősen felhős az ég, és itt elszórtan hózápor is előfordulhat.

Reggel -7 és 0, délután 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden változóan (réteg)felhős időre van kilátás, hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Reggel országos fagy lesz, délután is csak +2, +3 fok várható. Igazi téli idővel indul a december.

Szerdán erősen felhős idő valószínű, a délutáni óráktól szórványosan alakulhat ki hószállingózás, havas eső. Reggel -5, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű csapadék, mely eleinte ónos eső, hó lehet, majd egyre inkább eső, havas eső lesz a jellemző. +3 fok körül alakul a maximum.