Kiengedték a kórházból Balázskát, azt a 12 éves kisfiút, aki hétfőn vesztette el nagyszüleit a rákospalotai tűzvészben. A fiúért egy ország fogott össze, rengeteg adomány érkezett neki - számolt be a Bors.

Már rokonainál lábadozik az a 12 éves kisfiú, akit borzalmas trauma ért a hétfő hajnali rákospalotai tűzvészben. A kiskamasz elvesztette az őt csecsemőkora óta nevelő nagyszüleit, Icukát és Gyurka bácsit, a családra lakótársuk, a részeg M. András gyújtotta rá a közös lakóhelyüket. Nagypapája utolsó erejével még a tetőre mentette Balázst, ahonnan a rendőrök segítették le.

A kamasz ezután kórházba került, és csak csütörtökön engedték haza, a Bors információi szerint egyik nénikéje vette magához. Azonban Balázska mindene elégett, az összes könyve, füzete, ruhája, semmije nem maradt. Ismerősei, iskolatársai és családja ezért gyűjtésbe kezdtek, a kezdeményezéshez egyre többen csatlakoztak, a rendőrség is, akik személyesen adták át a kisfiúnak a felajánlások egyikét, egy táblagépet.

Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs november 27-én, és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki, nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A kisfiú félénk mosollyal az arcán fogadta a rendőröket.