A részeg férfi összetört két autót, és kidöntött egy vasúti fényjelzőt is. Két másik autós kilométereken át követte, ők vették rá, hogy húzódjon le.

Forrás: police.hu

A pest megyei közlekedési járőrök 2020. november 27-én a kora esti órákban kaptak riasztást, hogy az M3-as autópályán egy kamion a belső sávban áll, sofőrje pedig valószínűleg részeg.

Forrás: police.hu

A járőrök kiérkezésekor két autóvezető már rávette a férfit, hogy húzódjon le a leálló sávba, majd amikor kinyitották a fülke ajtaját, már érezték rajta az erős alkoholszagot.

Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont, megelőzni nem merték, mert összevissza haladt a sávok közt.

A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál

meghaladta az 1,6 ezrelék légalkoholszintet,

előállítást követően a mintavételt végző orvos megállapítása szerint is súlyosan ittas állapotban volt.

Forrás: police.hu

A pest megyei rendőrök az intézkedés közben budapesti kollégáikkal egyeztettek. Kiderült, hogy a 40 éves sofőr az elfogását megelőző órában a Szerencs utcánál kamionjával kidöntötte egy vasúti átjáró fényjelzőjét, majd továbbhajtott és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. A férfi ezután az M3-as autópálya irányába hajtott el.

Forrás: police.hu

A balesetek során senki nem sérült meg, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.