Hiába ígért átláthatóságot, tisztaságot és korrupciómentességet Karácsony Gergely, most épp a zavaros buszbérlési tenderrel borzolja a kedélyeket. Egyre biztosabb, hogy olyan kamucéggel szerződnek, aminek se busza, se alkalmazottja nincsen, erről beszélt Wintermantel Zsolt a Kossuth Rádióban - írja a Magyar Nemzet.

Várjuk Karácsony Gergely válaszát, álljon ki a budapesti közvélemény elé, és mondja el, mit gondol a BKV buszbérlési eljárásáról - üzent ismét a főpolgármesternek Wintermantel Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági tagja rámutatott, hogy kicsivel drágábban vadonatúj, környezetkímélő buszokhoz juthatott volna a főváros, ám Karácsony Gergely mégis a 12 éves, rossz környezetvédelmi besorolású kohószökevényeket választotta. 

Ha fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, akkor áldozni kell arra, hogy olyan buszok járjanak, amelyek nem okádják a füstöt 

– fogalmazott a politikus, aki szerint egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a „mutyibeszerzés" nyertese offshore hátterű cég, amely ráadásul az egyik főpolgármester-helyetteshez köthető. "Tegnapi hír, hogy halasztást kért a cég, holnapig kellene ugyanis beszállítani a buszokat a BKV telephelyére, de ezt nem tudják teljesíteni. Ez is erősíti, hogy kamucégről van szó, aminek se busza, se alkalmazottja nincsen" – fűzte hozzá.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely nem menekülhet el a felelősség elől. A politikus egyébként korábban is felhívta már a figyelmet arra, hogy a busztendert „fű alatt" írták ki, ráadásul egy olyan cég nyert, amelyről korábban senki nem hallott, és amelyet a pályázat lejárati határideje előtt alapítottak. A tenderen Tüttő Kata főpolgármester-helyettes személyéhez kapcsolható üzleti körök kerültek ki győztesként, erről itt írtunk bővebben.

A nagykörúti biciklisávok kapcsán Wintermantel Zsolt azt monda: indokolatlan csökönyösség a városvezetés részéről, hogy a téli időszakban is ragaszkodnak a kerékpársávokhoz, hiszen ilyenkor jelentősen csökken a kerékpárforgalom, a felfestés sok helyen eleve balesetveszélyes, ráadásul pont mostantól szünetel tavaszig a Bubi bérbiciklirendszer is. 

A fővárosi cégek vezetőinek fizetésemelését a kormánypárti politikus úgy kommentálta:

Érdemben nem változtat a főváros költségvetésén, ha néhány vezető bére emelkedik, de szimbolikus üzenetet hordoz a lépés, hiszen a nyugdíjasokkal, a taxisokkal vagy éppen a turizmusból élő vállalkozásokkal nem törődik a főpolgármester, nekik nem nyújt segítséget.

Wintermantel Zsolt szerint álságos, amikor Karácsony Gergely Budapest nehéz anyagi helyzetére hivatkozik, hiszen a főpolgármesternek jelenleg is több mint negyven tanácsadója van. Sirámai egyébként is alaptalanok, hiszen fillérre ugyanannyi adó folyik be most a főváros kasszájába, mint Tarlós István utolsó évében  - jegyezte meg.