Hét illegális migránst szállított autójában egy román férfi. A migránsokat visszakísérték a rendőrök a határhoz, a sofőr ellen eljárás indul.

Forrás: police.hu

Négy megyére kiterjedő akció keretében ellenőriztek a rendőrök egy lengyel honosságú autót november 28-án 22 óra 45 perckor az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon.

Az autóban a román állampolgárságú sofőrön kívül további hét, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott az utastérben, illetve a csomagtartóban.

A migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, illetve a sofőrt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Forrás: police.hu

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárás indul.