A rendőrök mentettek ki egy idős férfit a kigyulladt kispesti ház 9. emeletéről

tűz panelház Kispest
Budapest, 2020. november 30. Tűzoltók Budapest XIX. kerületében, a Kazinczy utcában 2020. november 29-én éjjel, ahol tűz ütött ki egy társasház kilencedik emeleti lakásában, és a lángok két másik lakásra is átterjedtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert mentettek ki a közvetlen életveszélyből. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Óriási lángokkal égett egy panelház XIX. kerületi Kazinczy utcában vasárnap éjjel. Egy 87 éves férfi a 9. emelet tűz miatt nem tudott kijutni a lakásából, őt a rendőrök mentették meg. Az elsődleges információk szerint egy gyertya okozhatta a hatalmas tüzet.
Vágólapra másolva!

A rendőrök a bejelentés után percek alatt a helyszínre értek, és azt is megtudták, hogy a legfelső emeleten teljes terjedelmében ég egy lakás, amiben egy idős férfi él. Két rendőr beszaladt az épületbe, és a 9. emeleten megtalálták a 87 éves férfit, aki a füst és a tűz miatt nem tudott kijutni.

Tűzoltók Budapest XIX. kerületében, a Kazinczy utcában 2020. november 29-én éjjel. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Mindkét karja és lába megégett, a rendőrök felemelve hozták ki az épületből, majd a mentők kórházba vitték.

A mentés közben az egyik rendőrnek enyhe füstmérgezése lett.

Forrás: Police.hu

A többi lakó a tűzoltók vezetésével sikeresen kijutott, az egész épületet kiürítették és áramtalanították. Az ott lakóknak a BKK küldött melegedő buszt.

A tűzben a többi lakó nem sérült meg.

Az elsődleges információk szerint egy gyertya okozta a tüzet.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított eljárást.