Miután az Országgyűlés hétfői ülésén a baloldali pártok képviselői napirend előtti felszólalásaikban sorra szót emeltek annak érdekében, hogy Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját a kormány leváltsa, délután a Magyar Nemzet írása szerint már kevésbé kifinomult eszközöket vetettek be. Az utóbbi években a baloldal által kiépített ál- és rémhírportálok lendültek támadásba: egy hamisított levél került több portál birtokába, amelyről megkérdezték a főigazgatót, hogy ő írta-e. Az írás hemzseg a helyesírási hibáktól és a marhaságoktól, különös tekintettel egy állítólagos petíció linkjére - írja a Magyar Nemzet. 

A hamisított levélForrás: Magyar Nemzet

A levél a ma délutáni órákban már elkezdett terjedni a közösségi médiában is, ezért a főigazgatót arról kérdezte a Magyar Nemzet, hogy mit szól a legújabb támadáshoz.  Azok írhatták, akik a fejemet akarják. Ma a parlamenti vitában kiderült, hogy a kormány nem hajlandó engedni a nyomásnak, nagyon helyesen saját hatáskörben dönt, és nem engedi, hogy Bajnai Gordon döntsön helyette - idézte fel a kora délutáni parlamenti vitát és a bukott baloldali miniszterelnök megszólalását a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Demeter Szilárd.

Kiemelte, hogy a levél hamisítvány, amire az is bizonyíték, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum belső levelezésében nem használnak fejlécet.  Ma valóban küldtem egy belső levelet a kollégáimnak késő délután, amiben elmondtam, hogy nyugodt a lelkiismeretem, mert soha életemben egy antiszemita mondatot vagy akár szót le nem írtam és nem is gondoltam. Én a Petőfi Irodalmi Múzeumba azért érkeztem, hogy jobbá tegyük közösen a magyar irodalmat és kultúrát. Amíg a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója vagyok, továbbra is ez a célom. Mióta megérkeztem a PIM-be, azóta érzékenyen vigyázok a szólás- és véleményszabadságra és arra, hogy senkit nem érhessen retorzió a politikai véleménye miatt a munkahelyén. Amíg én vagyok a főigazgató, ez így is marad – nyilatkozta a lapnak Demeter Szilárd. A főigazgató azt mondta a Magyar Nemzetnek: nem kíván lemondani a PIM vezetéséről.