Hazugságokkal, álhírekkel teli lejáratókampány indult Demeter Szilárd ellen

Vágólapra másolva!
Miután az Országgyűlés hétfői ülésén a baloldali pártok képviselői napirend előtti felszólalásaikban sorra szót emeltek annak érdekében, hogy Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját a kormány leváltsa, délután a Magyar Nemzet írása szerint már kevésbé kifinomult eszközöket vetettek be. Az utóbbi években a baloldal által kiépített ál- és rémhírportálok lendültek támadásba: egy hamisított levél került több portál birtokába, amelyről megkérdezték a főigazgatót, hogy ő írta-e. Az írás hemzseg a helyesírási hibáktól és a marhaságoktól, különös tekintettel egy állítólagos petíció linkjére - írja a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!
A hamisított levél Forrás: Magyar Nemzet

A levél a ma délutáni órákban már elkezdett terjedni a közösségi médiában is, ezért a főigazgatót arról kérdezte a Magyar Nemzet, hogy mit szól a legújabb támadáshoz.

- idézte fel a kora délutáni parlamenti vitát és a bukott baloldali miniszterelnök megszólalását a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Demeter Szilárd.

Kiemelte, hogy a levél hamisítvány, amire az is bizonyíték, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum belső levelezésében nem használnak fejlécet.

– nyilatkozta a lapnak Demeter Szilárd. A főigazgató azt mondta a Magyar Nemzetnek: nem kíván lemondani a PIM vezetéséről.