28 millió forint értékű engedély nélküli gyógyszereket találtak egy kamionban Gyulánál. A fuvarokmányok szerint a raktérben autóalkatrészeknek és mobiltartozékoknak kellett volna lennie.

28 millió forint értékű, különféle engedély nélküli gyógyszereket, teljesítményfokozókat és potencianövelőket találtak a pénzügyőrök egy kamionban Gyulánál - számolt be az esetről hétfő reggel közösségi-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közleményük szerint, a munkatársaik kockázatelemzés alapján ellenőrizték Gyulánál azt a teherautót, ami a papírok szerint Romániából 2 700 különféle postai csomagot szállított egy budapesti csomagelosztóba.

A sofőr egy sorszám nélküli fuvarokmányt adott át munkatársainknak. A szabálytalan fuvarlevél és a ránézésre is rendezetlen rakomány miatt a pénzügyőrök a szállítmány tételes átvizsgálása mellett döntöttek – írják a közleményben. 

Az egyik küldeményben a címke alapján autóalkatrészeknek és mobiltartozékoknak kellett volna lennie, ehelyett azonban a pénzügyőrök a dobozban több ezer gyógyszert, teljesítményfokozót és potencianövelőt találtak.

A Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket lefoglalták, a sofőr ellen gyógyszerhamisítás miatt tettek feljelentést.