Dömötör Csaba: Minek kell még történnie, hogy leállítsák ezt a förtelmes álhírgyárat?

illegális határátlépők, magyar-szerb határ
A migrant family rests beside the border fence near the border village Asotthalom, at the Hungarian-Serbian border on August 23, 2015 as the metal fence was cut by migrants. At least 2,000 more migrants flooded overnight into Serbia in a desperate journey to try and go on to Hungary, the door into the European Union, a UN official said on August 24, 2015. AFP PHOTO / CSABA SEGESVARI
Vágólapra másolva!
Önök képtelenek befejezni az álhírgyártást a védekezés kapcsán, így azt állították, hogy nem kapnak megfelelő védőfelszerelést a tesztelést végzők. Minek kell még történnie, hogy leállítsák ezt a förtelmes álhírgyárat? - tette fel a kérdést az Országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. 
Vágólapra másolva!

Miközben az uniós országok a járvány legyőzésére koncentrálnak, addig Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak - mondta Halász János napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint

A brüsszeli bürokraták továbbra is ösztönzik és támogatják a bevándorlást - tette hozzá. Brüsszel kimondta: bevándorlókontinenssé szeretné tenni Európát. Halász János szerint mindaz, amiről a Fidesz az elmúlt években beszélt, most valósággá válik.

Brüsszel továbbra sem adja fel a migránsok betelepítését Forrás: AFP/Csaba Segesvari

Halász János közölte, hogy az országot védő határkerítés egészen addig meglesz, amíg a mostani kormány van hatalmon. A magyarok csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a Soros-hálózat elleni védekezésben és a bevándorlás elleni védekezésben - zárta Halász János.

Menczer Tamás válaszában közölte, hogy a migráció továbbra is életveszélyt jelent. Több tízmillió ember áll készen, hogy útra kelljen - tette hozzá a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszel lakást szeretne adni a migránsoknak, valamint egyenlőséget tesz a bevándorlók és az európai polgárok között.

"Korózs Lajos mondjon le"

Ismét felszólítom Korózs Lajost, hogy mondjon le a népjóléti bizottság vezetéséről – mondta Hollik István napirend előtti felszólalásában. A KDNP képviselője közölte, hogy a tömeges tesztelés résztvevői kapcsán is álhíreket terjesztett a Gyurcsány-párt.

A baloldal mindezek mellett folytatta a hisztériakeltést a vakcina kapcsán is

- tette hozzá. A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés – mondta Hollik.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszában azt mondta, hogy felelőtlen az ellenzék magatartása vakcinaügyben is, mivel teljes mértékben uniós befolyás alá helyezné az országot. A baloldal folyamatosan megtéveszti az embereket a védekezés során a különféle álhírekkel - tette hozzá.

Ismételten a kamuvideós Korózs lemondását követelték Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Bevándorlás és jogállamiság

- így reagált Orbán Balázs Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az uniós pénzek alapszerződésben rögzített járandóságok. Az államtitkár szólt arról is, hogy maga Angela Merkel német kancellár ismerte el, hogy az uniós pénzeket jól használja fel.

Amikor a baloldal próbál válságot kezelni, akkor annak IMF-hitel lesz a vége, és százezrek kerülnek utcára – így reagált Dömötör Csaba Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) felszólalására. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a legújabb uniós migrációs javaslatok is egyértelműen azt mutatják, hogy a bevándorlás támogatását össze akarják kötni a jogállamisági ügyekkel. Dömötör felidézte, hogy a baloldal éppen most került egy korrupciógyanús ügybe a fővárosi busztender kapcsán.

Mikor áll le a baloldali álhírgyár?

Erőteljesen nő az egész világban a fertőzöttek száma, és Magyarország sem kivétel, ezért kellett újabb védelmi intézkedéseket hozni – mondta Dömötör Csaba Arató Gergelynek (DK). Javában zajlik az országos tesztelés, összesen 16 ezer helyszínen – tette hozzá a kabinetiroda államtitkára.

A baloldalon nem a magyar érdeket képviselik Brüsszelben, hanem a brüsszeli érdeket képviselik Magyarországon – így reagált Schanda Tamás Schmuck Erzsébet (LMP) felszólalására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese szerint a brüsszeli migrációs javaslat lényege, hogy megbüntessék a bevándorlásnak nem engedő országokat. A júliusi uniós csúcson született megállapodást nem Magyarország rúgta fel, és az ország most a jogaival kíván élni – tette hozzá. Nem tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy olyan kérdésekben döntsön Brüsszel, amiben Magyarországnak van joga.