Önök képtelenek befejezni az álhírgyártást a védekezés kapcsán, így azt állították, hogy nem kapnak megfelelő védőfelszerelést a tesztelést végzők. Minek kell még történnie, hogy leállítsák ezt a förtelmes álhírgyárat? - tette fel a kérdést az Országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. 

Miközben az uniós országok a járvány legyőzésére koncentrálnak, addig Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak - mondta Halász János napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a bizottság legújabb migrációs terve gyakorlatilag a Soros-terv végrehajtása. A brüsszeli bürokraták továbbra is ösztönzik és támogatják a bevándorlást - tette hozzá. Brüsszel kimondta: bevándorlókontinenssé szeretné tenni Európát. Halász János szerint mindaz, amiről a Fidesz az elmúlt években beszélt, most valósággá válik. 

Brüsszel továbbra sem adja fel a migránsok betelepítésétForrás: AFP/Csaba Segesvari

A sorozatos terrorcselekmények világosan bizonyítják, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár.   

Halász János közölte, hogy az országot védő határkerítés egészen addig meglesz, amíg a mostani kormány van hatalmon. A magyarok csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a Soros-hálózat elleni védekezésben és a bevándorlás elleni védekezésben - zárta Halász János. 

Menczer Tamás válaszában közölte, hogy a migráció továbbra is életveszélyt jelent. Több tízmillió ember áll készen, hogy útra kelljen - tette hozzá a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszel lakást szeretne adni a migránsoknak, valamint egyenlőséget tesz a bevándorlók és az európai polgárok között. 

"Korózs Lajos mondjon le"

Ismét felszólítom Korózs Lajost, hogy mondjon le a népjóléti bizottság vezetéséről – mondta Hollik István napirend előtti felszólalásában. A KDNP képviselője közölte, hogy a tömeges tesztelés résztvevői kapcsán is álhíreket terjesztett a Gyurcsány-párt.  A baloldal mindezek mellett folytatta a hisztériakeltést a vakcina kapcsán is - tette hozzá. A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés – mondta Hollik.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszában azt mondta, hogy felelőtlen az ellenzék magatartása vakcinaügyben is, mivel teljes mértékben uniós befolyás alá helyezné az országot. A baloldal folyamatosan megtéveszti az embereket a védekezés során a különféle álhírekkel - tette hozzá. 

Ismételten a kamuvideós Korózs lemondását követeltékForrás: MTI/Balogh Zoltán

Bevándorlás és jogállamiság

Jól látszik, hogy Ön nem igazán érti az Európai Unió működését, de ezen nincs mit csodálkozni, mivel korábban az uniós tagság ellen kampányoltak, és egyetlen EP-képviselőjük uniós zászlót égetett - így reagált Orbán Balázs Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az uniós pénzek alapszerződésben rögzített járandóságok. Az államtitkár szólt arról is, hogy maga Angela Merkel német kancellár ismerte el, hogy az uniós pénzeket jól használja fel.

Amikor a baloldal próbál válságot kezelni, akkor annak IMF-hitel lesz a vége, és százezrek kerülnek utcára – így reagált Dömötör Csaba Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) felszólalására. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a legújabb uniós migrációs javaslatok is egyértelműen azt mutatják, hogy a bevándorlás támogatását össze akarják kötni a jogállamisági ügyekkel. Dömötör felidézte, hogy a baloldal éppen most került egy korrupciógyanús ügybe a fővárosi busztender kapcsán.

Mikor áll le a baloldali álhírgyár?

Erőteljesen nő az egész világban a fertőzöttek száma, és Magyarország sem kivétel, ezért kellett újabb védelmi intézkedéseket hozni – mondta Dömötör Csaba Arató Gergelynek (DK). Javában zajlik az országos tesztelés, összesen 16 ezer helyszínen – tette hozzá a kabinetiroda államtitkára. Önök képtelenek befejezni az álhírgyártást a védekezés kapcsán, így azt állították, hogy nem kapnak megfelelő védőfelszerelést a tesztelést végzők. Minek kell még történnie, hogy leállítsák ezt a förtelmes álhírgyárat? 

A baloldalon nem a magyar érdeket képviselik Brüsszelben, hanem a brüsszeli érdeket képviselik Magyarországon – így reagált Schanda Tamás Schmuck Erzsébet (LMP) felszólalására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese szerint a brüsszeli migrációs javaslat lényege, hogy megbüntessék a bevándorlásnak nem engedő országokat. A júliusi uniós csúcson született megállapodást nem Magyarország rúgta fel, és az ország most a jogaival kíván élni – tette hozzá. Nem tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy olyan kérdésekben döntsön Brüsszel, amiben Magyarországnak van joga.