Vágólapra másolva!
Demeter Szilárd kivágta a biztosítékot: jöhet a petíció, majd valamikor a tüntetés, meg minden, ami szem-szájnak ingere.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, hogy Demeter Szilárd hibázott, rossz hasonlatot használt írásában: Soros György nem Adolf Hitler. Viszont az eszme, amit az európai és a liberális "filantróp" és az aktivistái a "szabad világ" nevében képviselnek, a totalitárius ideológiák jegyeit mutatja. Elég csak a nyomasztó európai médiafölényükre, vagy az uniós politikai, vagy épp az NGO-hálójukra gondolni. Ennek a profin kiépített hatalmas rendszernek nagyon gyenge katonái a hazai ellenzék tagjai. Nem csoda, ha mindig valamilyen külföldi instrukcióban, baloldali választási győzelemben bízva politizálnak. Épp ezért nem is eshet bántódásuk, hálózati védettséget élveznek. Az uniós képviselőik például egy német lapban, a Zeitben önfeledten hasonlíthatják Orbán Viktort Hitlerhez, vagy Sztálinhoz, a fű se rezzen. Még Vámos Miklós és Bajnai Gordon sem húzta fel erre morcosan a szemöldökét! Nem úgy, mint most!

Demeter Szilárdra viszont ráugranak és szét akarják majd szaggatni az emberi jogokra oly kényes aktivisták. Ugye, jól emlékszem, hogy nem játszódott le hasonló, amikor októberben a "demokrata oldal" boldogan küldött csatába Borsod megyében egy nyíltan antiszemita jelöltet, aki például judapestezett, tetűcsúzdázott. Még a MAZSIHISZ is néma maradt. Akkor tehát semmi gond nem volt.

De Karácsony Gergely nyilatkozata óta azt is tudjuk, hogy néhány év elteltével Gyöngyösi Márton - aki az említett Zeit cikket is aláírta - jobbikos, egykor Európa-ellenes, ma már euréper politikus 2012-es zsidó miniszterek és képviselők összeírását kezdeményező parlamenti felszólalása sem volt antiszemita.

Hát persze, hogy nem, hiszen az antiszemitizmus számukra csupán egy politikai termék, amit nagyon hatékonyan be lehet vetni bárki ellen. Csupán az üléspont határozza meg az álláspontot: a saját szövetségesüknek gyorsan megbocsátanak, sőt, ha kell, a falig elmenve mentegetik. A tényleg vállalhatatlan mondatok és a bűnbánás után az sem gond, ha saját jelöltként, vagy a "közös ellenzéki listán" indítják őket a választásokon. A hálózat tehát rugalmas.

A nem antiszemita cikket jegyző Demeter Szilárd viszont ne számítson könyörületre. Ahhoz minimum politikai identitása, és az elvei feladására lenne szükség. Következhet tehát a szőnyegbombázás.

Szerző: Pindroch Tamás