18 millió forintot sikkasztott el egy közös képviselő Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Egy székesfehérvári közös képviselő három társasház képviseletét látta el. mindegyiktől lopott, összesen 18 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A férfi önállóan kezelte a társasházak bankszámláit. Az egyik társasház tudta és belegyezése nélkül a bankszámláról 2014 és 2017 között közel 8 millió forintot sikkasztott el.

A pénzt egy másik társasház számlájára utalta át, amit később készpénzben felvett, vagy közvetlenül a társasház számlájáról vette fel a pénzt, de olyan is előfordult, hogy a saját számlájára utalta át az összeget.

Amikor a közgyűlés nem fogadta el a 2016-ra vonatkozó beszámolóját, egy hamis bankszámlakivonatot adott oda a számvizsgáló bizottságnak, hogy leplezze a sikkasztást.

Hasonló módszerrel még két társasháztól sikkasztott, 2014 és 2018 között 6 millió forintot, 2009 és 2017 között pedig 4 milliót.

Az ügyészség sikkasztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, illetve tiltsa el a közös képviselői foglalkozástól - írja közleményében a Fejér Megyei Főügyészség.