Gyurcsány egyik vezető politikusa büszkén fotózkodott a véreskezű kommunista diktátorral, Sztálinnal

Vágólapra másolva!
Vágó István, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja egy fotóval emlékezett meg Friedrich Engels kommunista társadalomtudós születésének kétszázadik évfordulójáról. Gyurcsány Ferenc bizalmasa azonban nem állt meg ezen a ponton, hanem bemutatott egy újabb fényképet is, amelyen Joszif Visszarionovics Sztálin, a véreskezű kommunista diktátor szobrával pózolt. Mint ismert, az embertelen ideológia következtében több tízmillióan haltak meg. 
Vágólapra másolva!

"200 évvel ezelőtt született. Háttérben a szülőháza" - így jelentkezett a közösségi oldalán a németországi Wuppertal környékéről Vágó István, aki Friedrich Engels gigantikus szobra mellett mosolygott. Mint ismert, a német társadalomtudós Karl Marxszal közösen fogalmazta meg a Kommunista kiáltványt, így sokan a marxizmus tudományos elméletének megalapozójaként tekintenek rá.

Forrás: Facebook

A kommentfelületen többen ízléstelen módon azzal kezdtek el viccelődni, hogy a baloldali politikus, ha már lendületben van, készíthetne közös fotót Marxszal, Leninnel és Sztálinnal is.

Az egykor magát "kvízprofesszornak" hívató volt tévés ahelyett, hogy visszautasította volna ismerősei felhívását, bemutatta kommunista vonatkozású fotógyűjteményét.

Forrás: Facebook

"Ott az ő szobra se kicsi..." - így kommentálta Sztálin túlméretezett szobrát, ami mellé szintén mosolyogva odaállt.

Forrás: Facebook

Annak a kommunista rendszernek, aminek bűneit Vágó most vicceskedésével megpróbálta relativizálni, világszerte több tízmillió áldozata volt. A különféle tanulmányok 65 és 93 millió közé helyezik számukat.