Egy hatvani férfi az egész napos italozás után beült az autójába, majd a belvárosban belehajtott az éppen zajló futóversenybe még szeptemberben.

Az 54 éves férfi 2018. szeptember 22-én reggel óta ivott az egyik helyi sörözőben, majd délután, az alkoholmérgezés határán beült a kocsijába és elindult a belváros felé.  Ott éppen zajlott a Hatvani Futófesztivál, amin több százan vettek részt.

A férfi a tiltó táblára ellenére, a Kertész úton behajtott a futók közé, akik rémülten ugrottak félre előle. Az út egyik kereszteződésében állt egy egyenruhás, láthatósági mellényes nő, aki közterület-felügyelőként biztosította a futóversenyt. Amikor a karját felemelve „állj" jelzéssel próbálta megállítani a férfit, az felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva nekihajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte maga előtt.  A nő végül el tudott lépni a kocsi elől, így csak 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek a lábán.  

A részeg férfi ezek után a futók között szlalomozva elhajtott a helyszínről. 

Az ügyészség ittas vezetés, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje két és fél év börtönre, három évre tiltsa el a vezetéstől, valamint fizettesse ki vele a bűnügyi költségeket – írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség.