Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni - erről beszélt a karácsony kapcsán egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán kedden.

A miniszter hozzátette: 

a karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról szerdán, vagy legkésőbb a jövő heti kormányülésen, december 9-én születik döntés. 

A járvány második hullámának tetőzéséről szóló kérdésre válaszolva azt mondta: a szakértői becslések december eleje és január vége közé teszik azt. Harmadik hullám pedig remélhetőleg nem lesz, mert sikerül vakcinát szerezni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-ánForrás: MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely beszámolójában beszélt arról is, hogy a területi közigazgatás ellátja a járvány elleni fellépéssel kapcsolatos feladatokat, 18 ezer helyen végeznek naponta szűrést, minden iskolai dolgozót tesztelnek, nem csak a tanárokat.