Elképzelhetőnek tartja a Soroksáron meggyilkolt futónő özvegye, hogy a feleségét annak szeretője ölette meg. A férfi szerint több nyomozó is megerősítette, hogy bérgyilkosság történt 2013 szeptemberében.

Lehet, hogy sokan megmosolyognak majd a feltételezésem miatt, de egyre inkább az az érzésem, hogy Kriszti gyilkosa nem saját elhatározásából cselekedett – mondta a Blikknek Kardos Lajos. A Soroksáron meggyilkolt futónő férje már elfogadta a tényt, hogy a feleségének szeretője volt  - ez a nyomozók számára sem volt kérdés. Kardos szerint az is biztos, hogy Krisztina a halála előtti két napban randevúzott ezzel a valakivel, de érzése szerint a nő szakítani akart a férfival.

Az tény, hogy nagyon furcsán kezdett el viselkedni, érződött rajta, fél valamitől vagy valakitől – mondta Kardos Lajos. A férfi azt is elmondta, hogy ez a bizonyos szerető a nyomozók érdeklődését is felkeltette, és egy poligráfos vizsgálatot is elvégeztek rajta, amin elbukott.

Véletlenül akadtak rá R. Szilveszterre

A férfi azonban azóta meghalt, így Kardos szerint ezt a szálat többé senki nem vizsgálta. A gyilkos személyében az özvegy sem kételkedik, R. Szilveszter bűnösségét számos megdönthetetlen bizonyíték támasztja alá. A férfi szerint azonban 

az eltelt hét év során több nyomozó is azt állította, hogy bérgyilkosság történt.

Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futottForrás: Bors/Fejér Bálint

A cikk felidézi, hogy a 36 éves Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én gyilkolták meg. A tettest öt évig keresték, és véletlenül akadtak rá a börtönben ülő R. Szilveszterre, akinek a DNS-mintája egyezett a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A férfi azóta is tagadja a bűncselekmény elkövetését.