Soros György jogvédő szervezeteit továbbra sem érdekli a határon túli magyarság ellen irányuló rendszerszintű megfélemlítés és elnyomás. A Tűzfalcsoport tényfeltáró blog megírta, hogy sem az Amnesty International Magyarország, sem a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság sem tesz semmit a kárpátaljai magyarság védelme érdekében. A jogvédő szervezetek még egy közösségimédia-bejegyzésben sem szólalnak fel a kárpátaljai magyarok kommandósok és hatóságok általi megfélemlítése ellen.

Korábban mi is megírtuk, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kommandósai házkutatást tartottak hétfőn több kárpátaljai magyar intézménynél és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakásán.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ukrajna eddigi történetében példátlannak tartja azt a durva beavatkozást, amelynek keretében a titkosszolgálat fegyveres kommandósai megszállták Brenzovics László, a KMKSZ elnökének lakását, a KMKSZ ungvári központi székházát, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ, és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány székhelyét házkutatás céljából  - írta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kommandósai ellepik a kárpátaljai magyarság által üzemeltetett Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési KözpontotForrás: Youtube

A KMKSZ közölte, hogy szerintük valójában koholt politikai vádak alapján tervszerűen felépített eljárásról van szó, amelynek célja a magyar szervezetek tevékenységének ellehetetlenítésén túl a kárpátaljai magyarságnak, valamint vezetőinek a megfélemlítése. 

A szervezet ezért felszólítja az ukrajnai illetékes szerveket, hogy haladéktalanul vessenek véget a KMKSZ és a kárpátaljai magyarok egyéb szervezetei ellen folytatott boszorkányüldözésnek. A KMKSZ közleményében hozzátette, hogy egyben felhívják Magyarország és a nemzetközi szervezetek figyelmét az ellenünk állambiztonsági eszközökkel folytatott politikai nyomásgyakorlásra.

Soros jogvédői most is hallgatnak

A Tűzfalcsoport tényfeltáró blog rávilágított, hogy a helyi magyarság segélykiáltására azonnal reagált  Szijjártó Péter külügyminiszter, és példás gyorsasággal mutatott erőt az újabb magyarellenes kirohanással szemben.

Nem így jártak el viszont a magyarországi Soros-brigádok,  azok a nemzetközi vagy nemzetközi hálózatokkal szorosan összenőtt szervezetek, amelyek állítólag jogvédelemmel (is) hivatottak foglalkozni. 

A tényfeltáró blog ezután sorra vette, hogy többek között miről, milyen "fontos ügyekről is posztolgattak Sorosék a Facebookra hétfőn a kárpátaljai magyarok melletti kiállás helyett."

Amnesty International Magyarország

Álljunk ki egy szaúdi aktivista bebörtönzése ellen! Szólítsuk fel a szaúdi királyt... Bizonyára fontos ügy a szaúd-arábiai nők helyzete, de úgy látszik, hogy a kárpátaljai magyarokra már nem jut ennyi figyelem az Amnesty részéről 

- olvashatjuk a Tűzfalcsoport ténymegállapítását, miután megvizsgálták az Amnesty elmúlt napokban történt jogvédő tevékenységeit.

Amnesty International Magyarország közösség média bejegyzése a kárpátaljai magyarság megfélemlítésének idejében.Forrás: Facebook

A TASZ

A Soros György által szintén pénzelt TASZ a szintén Soros által támogatott 444.hu propaganda anyagát osztotta meg hétfőn, amelyből megtudhattuk, hogy miért is hibás döntés a járványhelyzet idején megtiltani a tüntetéseket.  A Tűzfalcsoport arra is rávilágított, hogy a TASZ valószínűleg az ugyancsak sorosita Szél Bernadett által is szervezett tüntetés miatt osztotta meg az említett cikket. A hálózat megvédi önmagát és az embereit. Viszont vannak, akik mellett nem álltak ki hétfőn, igen, ők a kárpátaljai magyarok... 

- írta a tényfeltáró blog.

A TASZ járványveszély ellenére tömeges tüntetéseket támogató közösségi média bejegyzése.Forrás: Facebook

Magyar Helsinki Bizottság

A 444.hu tüntetős anyaga a Helsinki Bizottságnál sem maradhatott el. A Tűzfalcsoport hozzátette, hogy azonban jutott figyelem valami egészen másra is: ez pedig nem más, mint a tarhálás! Ha legalább 10 ezer forintot utalunk a Soros-féle Helsinki Bizottságnak, most ajándék nyomatot kapunk emlékbe ettől a minden Soros-dollárt megérő szervezettől. A hülyének is megéri... A kárpátaljai magyarokkal viszont ők sem foglalkoztak egész nap, egyetlen bejegyzésben sem...

A Magyar Helsinki Bizottság közösségimédia-bejegyzése, amelyben pénzügyi támogatást kérnek, és a kárpátaljai magyarság elnyomásáról tudomást sem vesznekForrás: Facebook

A fentiekből világosan látszik, Soros hálózata most sem tesz semmit, amikor a határon túli magyarságot kellene megvédeni a valódi, nyílt és tényleges agresszióval szemben. Szégyen! 

- zárja a cikkét a Tűzfalcsoport.