A két férfi a kiskunhalasi sörözőből ismerte egymást, ahová mindketten gyakran jártak. Ugyan, már korábban is volt, hogy vitáztak, de verekedésig sosem fajult a dolog. Most viszont az egyikük életveszélyesen megsérült, miután a másik megverte.

Február 29-én az egyik férfi kutyasétáltatás közben bement a kiskunhalasi kocsmába, ahol már a többi vendég mellett ott volt az a férfi is, akit a kocsmából ismert. Egy idő után a két férfi vitatkozni kezdett, mert a már korábban ott ivó férfit zavarta, hogy a másik férfi a kutyájával ment be és ott fegyelmezte az állatot.

A vita közben összeverekedtek, lökdösték egymást, majd

a kutyájával érkező férfi ököllel arcon ütötte a másikat, aki ettől hátra esett és beverte a fejét a padlóba és elájult.

Ezután a kutyás férfi élettársa is a helyszínre ért és azonnal hívta a mentőket, akik kórházba vitték az eszméletlen férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett. A főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, a kutyás férfit, aki szabadlábon várja a tárgyalást. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.