Nagyon komoly ellentmondásba keveredett Karácsony Gergely azzal a kijelentésével, miszerint BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel. Egyrészt a BKV már október végén szerződött a céggel, másrészt pedig eddig egyetlen busz sem érkezett. Tehát Karácsony vagy direkt beszél összevissza, vagy pedig fogalma sincs, mi történik a fővárosban. 

Karácsony Gergely vagy szándékosan ködösít, vagy teljességgel fogalma sincs, mi történik a fővárosban - olvasható Wintermantel Zsolt bejegyzésében. Karácsony azt írta, "a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel". A Fidesz fővárosi képviselője szerint nos, a BKV október végén már aláírta a szerződést, a cégnek vasárnap már le kellett volna szállítani a buszokat, melyeknek már a budapesti utasokat kellene szállítania. De a buszok sehol! A főpolgármester így folytatja: "a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet". Nos hogy fizet kötbért a cég, ha nincs szerződés, amiben rögzítették a kötbér-kötelezettséget? - tette fel a kérdést Wintermantel. Egy mondatban valótlanság és butaság. Lehet kéne még néhány tanácsadó! - zárul a bejegyzés. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy nem lehet tisztán látni az ügyben, hogy az offshore hátterű céggel megkötötték-e a szerződést, vagy pedig nincs megkötve. Ha megkötötték a szerződést, akkor pedig Karácsony nem mondott igazat legújabb bejegyzésében - tette hozzá. Ideje lenne tisztán látni az ügyben.  

Mint ismert, egy Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert a BKV busztenderén, úgy, hogy az érintett céget néhány nappal az ajánlattételi határidő lejárta előtt jegyezték be. A történet nem csak emiatt volt kínos: a szocialista nagyvállalkozó korábban annak a Tüttő Katának volt az élettársa, aki főpolgármester-helyetteseként jelenleg felügyeli a budapesti tömegközlekedési cég körüli ügyeket. Arról nem is beszélve, hogy Leisztingernek meglehetősen rossz a híre: ő a magyar közélet egyik leghírhedtebb vörösbárója, vagyonának jelentős részét a 2010 előtti baloldali kormányok alatt szerezte meg.