Egy 79 éves férfi két ismerősétől is több millió forintot csalt ki ugyanabban az évben. Amikor visszakövetelték volna a pénzüket, a férfit már nem tudták elérni.

A férfi 2017-re minden vagyonát elvesztette, tönkrement a vállalkozása, ezért az ismerőseitől kért kölcsön pénzt.

2017 tavaszán azt hazudta az ismerősének, hogy egy külföldön meghalt ember után ő fog örökölni, és kölcsön kért tőle, hogy a banki ügyeket intézni tudja. Később azt állította, hogy a rokona halt meg külföldön, és kell neki pénz az illeték kifizetésére. A 60 éves férfi 1 év alatt 41 alkalommal adott neki pénzt, összesen 3 millió forintot. Amikor már nem adott több pénzt és visszakövetelte amit adott, a csaló az egészségi állapotára hivatkozva nem fizetett, majd elköltözött és elérhetetlenné vált.

Ugyanebben az évben egy 59 éves nőt is kihasznált. Amikor meghalt a férje, felajánlotta neki a segítségét és nagy haszonnal kecsegtető befektetést ajánlott neki. A nő 6 alkalommal összesen 2 millió forintot utalt át a férfinak. Ezt a pénzt a megadott határidőkre nem fizette vissza. Amikor a nő visszaakarta kérni a pénzét, a férfi ismét az egészségügyi állapotára hivatkozott, majd elérhetetlenné vált.

Az ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás miatt emelt vádat a férfi ellen. A halmazati szabályok miatt akár 5 évre is börtönbe kerülhet.