Mobilapplikáción keresztül is lehet majd jelentkezni a koronavírus-oltásra

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, idős ember, idős emberek, nyugdíjas, idősáv, 2020.11.26.
Vágólapra másolva!
Hamarosan mobilapplikáción keresztül is lehet majd jelentkezni az önkéntes és ingyenes védőoltásra. Kizárólag Magyarországon bevizsgált, biztonságos és hatékony oltóanyag kerül az orvosokhoz - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A mobilapplikációs megoldás egyszerű és gyors. Azt írja a lap, hogy információik szerint egy díjmentesen letölthető mobilalkalmazás segíti majd az igényfelmérést és a tömeges oltás megtervezését, megszervezését. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyi vakcinát szerez be Magyarország, s azokkal hány helyszínen, milyen körülmények és ütemezés szerint oltják majd be az orvosok az embereket.

A 60 évnél idősebbeket levélben is értesítik

A Ripost szerint a 60 évnél idősebbeket levélben is tájékoztatja majd a kormány a védőoltásról és az azzal kapcsolatos lehetőségeikről. Így első kézből kapnak majd hiteles információkat azok, akik járványügyi szempontból kifejezetten veszélyeztetett korúak.

A címzettek maguk dönthetnek majd arról, hogy kívánnak-e élni az oltás lehetőségével.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csak biztonságos oltóanyagot kaphatunk

– közölte korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Miközben az Európai Unióból is érkezhetnek oltóanyagok Magyarországra, hazánk előrehaladott tárgyalásokat folytat több keleti vakcinagyártóval. A cél, hogy minél előbb hazánkban bevizsgált, hatékonynak és biztonságosnak tartott oltást kaphassanak a magyar emberek a koronavírus ellen - írja a lap.

Már most is a fertőzés elleni védekezést segíti egy mobilapplikáció

A kormány által fejlesztett VírusRadar nevű applikációt már százezernél is több ember használja, mely díjmentesen tölthető le. Az alkalmazást a felhasználók védelmére és a koronavírus megállítására tervezték. Ha egy felhasználó megfertőződik, akkor az alkalmazással jelezhet a szakembereknek. Utóbbiak pedig értesíthetik azokat a felhasználókat a fertőzés-veszélyről, akik kockázatosnak ítélt időt töltöttek a Covid-beteg közvetlen közelében. Az alkalmazás ugyanis vezeték nélkül, úgynevezett Bluetoothon keresztül gyűjti be a felhasználók egymáshoz való térbeli és időbeli adatait - olvasható a Ripost oldalán.