A rendőrség honlapjára feltöltöttek egy videót, mely bemutatja, hogy miként vernek át főleg idős embereket csalók, akik sokszor fűtés vagy víznyomás ellenőrzésére hivatkozva jutnak be lakásokba, hogy ellopják megtakarított pénzüket.

Az újpesti rendőrkapitányság azzal gyanúsít egy 40 éves férfit, hogy  az elmúlt hónapokban magát közüzemi szolgáltatók munkatársának kiadva jutott be, főleg idős emberek lakásaiba Budapesten.  Volt, hogy a fűtés, máskor a víznyomás ellenőrzésére hivatkozott. A trükk az, hogy  míg lefoglalja a lakástulajdonost, társa átkutatja a szobákat, és pénzt, ékszereket – gyakran egy élet megtakarítását – lopják el - olvasható a rendőrség honlapján. Előfordult, hogy észrevették és elzavarták őket, de az eddigi adatok szerint így is összesen több mint kétmillió forintot zsákmányoltak.

A IV. kerületi nyomozók azonosították az egyik feltételezett elkövetőt, akit 2020. november 23-án a Fejér megyei Ercsiben fogtak el. A tolvajt üzletszerűen elkövetett lopás miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, letartóztatását a bíróság rendelte el. Társa után jelenleg is nyomoznak.