Hárman raboltak ki egy 15 éves fiút Debrecenben

12 éves rabló
12 éves rabló
Vágólapra másolva!
Nyáron rabolták ki az utcán, egy 15 éves fiút. A legfiatalabb rabló 12 éves volt, csoportosan elkövetett rablással vádolja a támadókat az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A két fiatalkorú fiú a felnőtt férfi Július 22-én este fél 7 körül egy debreceni téren felfigyeltek fel az egyedül sétáló 15 éves fiúra.

A fiú elé álltak és közrefogták, majd az egyik fiatalkorú azt mondta neki, hogy adja oda a nála lévő értékeit. A fiú nem volt rá hajlandó, ezért a másik fiatalkorú fiú belenyúlt a nadrágzsebébe és kivette onnan a mobiltelefonját, majd a másik fiatalkorú is átkutatta a másik zsebét és kivette a telefonhoz tartozó töltőt.

Az egyik rablóról készült fotó. Forrás: police.hu

Mivel a telefon le volt merülve, ezért a három támadó odament a téren lévő elektromos szekrényhez és elkezdték tölteni a mobilt.

A 15 éves fiú ott maradt a közelükben, miközben a legidősebb, felnőtt odament hozzá és elvette a nadrágzsebéből az elektromos cigarettáját.

A 15 éves fiú megpróbálta kihúzni a telefonját a konnektorból, mire az egyik fiú két kézzel erősen meglökte a vállánál fogva. Ezután a három rabló a templom mögötti parkba ment, ahová követte őket a 15 éves fiú és kérte őket, hogy adják vissza a dolgait.

Az egyik fiatalkorú fiú odafordult hozzá és nagy erővel megütötte az arcát és azt mondta neki, hogy ha nem megy el, akkor még jobban megverik.

A fiú elindult a vasútállomás felé, út közben pedig a járókelők segítségével értesítette a rendőrséget a rablásról. A nyomozók rövid időn belül elfogták a rablókat és lefoglalták a mobiltelefont és a töltőjét, valamint az elektromos cigarettát. A rablással összesen 65 ezer forint kárt okoztak a 15 éves fiúnak, ami megtérült, mivel a rendőrök megtalálták és visszaadták neki az értékeit. A Debreceni Járási Ügyészség

a bűnügyi felügyelet alatt álló és letartóztatásban lévő támadók ellen, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat.

A vádiratban a két fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést javasolnak, a felnőtt férfi ellen pedig fegyházbüntetést.