Szerda délután temetik el a Farkasréti temetőben az Omega együttes billentyűsét, a november 18-án meghalt Benkő Lászlót. Kóbor Jánost, a zenekar énekesét nagyon megviselte zenésztársa halála, nem is fog tudni beszédet mondani a temetésen. 

Szűk körben vesznek végső búcsút Benkő Lászlótól, a család mellett néhány barát és pályatárs lesz ott a temetésen. A járványügyi intézkedések miatt nem is lehet ott több ember.

Korábbi információk szerint Kóbor János is beszédet mondott volna, a Ripost szerint azonban erre nem fog sor kerülni. 

Nem mondok beszédet Laci temetésén! Nem tudok ilyenkor beszélni, képtelen lennék rá! Túl sok volt mostanában a tragédia... Az a legméltóbb, hogy az érsekúr elvégzi a szertartást és néhány barát – közülünk talán Molnár Gyuri – búcsúzik majd Lacitól  mondta a lapnak Kóbor János.

Az Omega együttes 1976-banFortepan / Szalay Zoltán

Általában a temetés napján kénytelen az ember végleg elengedni azt, aki elment. Túl kell lenni rajta, mert innentől kezdve, már csak saját magunkat sajnáljuk. Ez az élet rendje, hogy meghalunk, ahogy az is, hogy elveszítünk valakit, de nehéz túljutni rajta. A haláleset és a temetés közti egy-két hét általában enyhíti a fájdalmat és a temetéssel talán végleg engedjük a szerettünket. Remélem, így lesz ez most is 

- tette hozzá az Omega frontembere. 

A koporsós temetés mindig megrázóbb, Lacié is az lesz. Megrázóbb, mert ha egy koporsóban is, de testi valójában ott van, így a temetésen újra feltépi a lelkünkben a sebeket. A hamvasztásos temetés talán kegyesebb megoldás, egy második lépcső, ami már lelkileg könnyebb a gyászolóknak  – nyilatkozta a Ripostnak Kóbor János.