Szerdán hat szűrőbusszal végeznek teszteléseket

Szűrőbusz a csepeli piacon, Csepel, teszt, koronavírus, covid-19, szűrőállomás, szűrés, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, 2020.11.16.
Vágólapra másolva!
Szerdán hat szűrőbusz végzi a teszteléseket - mondta Surján Orsolya, a helyettes országos tisztifőorvos szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Surján Orsolya elmondta, a szűrőbuszok Budapesten és Pest megyében végzik a teszteléseket.

A szűrést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja.

A buszokhoz azokat a pácienseket várják, akiknél fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, vagyis a háziorvosuk utalta be őket.

Hozzátette, az OMSZ dönti el azt is, hogy hol van szükség a szűrőbuszokra, s most úgy gondolják, hogy Budapesten és Pest megyén kívül nincs szükség ezekre.

Szűrőbusz a csepeli piacon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Surján Orsolya azt is mondta, hogy a vizsgálatot - a háziorvos döntése után - az OMSZ erre kialakított felületén kell igényelni, a szűrések minden nap 9 és 16 óra között zajlanak.

- fűzte hozzá.

Surján Orsolya elmondta azt is, antigénteszteket végeznek orrlyukon keresztül, ha ez negatív, akkor még egy mintát levesznek, s azt az Országos Vérellátó Szolgálat laboratóriumába küldik. Az utóbbi már egy PCR-teszt, aminek 24-48 órán belül lesz eredménye.