55 éve végzett kegyetlenül az áldozatával Krisztus, a cinkotai gyilkos

Vágólapra másolva!
A csak Krisztusnak becézett Krisztián Imre eladósodott, ezért eldöntötte, hogy kirabolja a neki is munkát adó cinkotai vállalat páncélszekrényét. A rablás végül nem sikerült, a két társa közül az egyiket meggyilkolta, a másikat súlyosan megsebesítette. A brutális gyilkosság ma 55 éve történt.
Vágólapra másolva!

Krisztián Imre a cinkotai Autóalkatrészgyártó és Felújító Vállalatnál dolgozott 1965-ben, mint rendészeti vezető.

A férfi eladósodott, ezért eldöntötte, hogy kirabolja a vállalat páncélszekrényét, amelyben a dolgozók bérét tartották.

Két kollégáját is beszervezte, Kiss Józsefet és Szirony Istvánt. Őket egy kitalált kém történettel vette rá a rablásra – írja az Élet elleni bűncselekmények közösségi oldala.

Az volt a terv, hogy december 2-án hajnalban, a gyár lakatosműhelyéből, a vízszerelők hegesztőgépét felviszik az emeletre, a tömlőjét spárgával felhúzzák. Ezek után valamelyikük vissza lemegy a palackhoz, megnyitja a gázt, a harmadik emeleten pedig megnyitják a lángot.

A hegesztőpisztollyal átvágják a kifizető ablak rácsát, onnan bejutnak a pénztárhelyiségbe, gyorsan megfúrják a páncélszekrényt, és elmenekülnek a pénzzel.

Krisztián Imre úgy gondolta, hogy senki sem fogja őket meglátni, mivel olyan későn senki sem jár arra.

A rablás közben azonban annyira rettegett a lebukástól, hogy úgy döntött, inkább meggyilkolja a társait, és üres kézzel elmenekül.

Megfogott egy kalapácsot, és mindkét férfit leütötte.

Az egyikük, Szirony István belehalt a sérüléseibe, Kiss József felépült.

Krisztián Imre végül lebukott és halálra ítélték, Budapesten végezték ki 1966. május 7-én. Szirony István felesége nem tudta feldolgozni férje elvesztését, a következő évben öngyilkos lett, két gyereket hagyva maga után.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!