Jelképesen megnyitotta adventi naptárának első ablakát a Budapesti Operettszínház - a nézők nagy örömére - írja a Budapesti Operettszínház közleménye.

Meghirdetjük első online előadásunkat, melyre a mai naptól lesznek elérhetőek a jegyek ezen a linken.

Most szombaton, december 5-én indul az Operett online streaming-szolgáltatás egy valódi közönségkedvenccel. Stílusosan az egyik legkedveltebb operettelőadást varázsoljuk nézőink otthonába: A Csárdáskirálynőt! Több szempontból is nagyon különleges élményt ígér az előadás.

Operett online: A csárdáskirálynő December 5. (szombat) 19 óra Jegyvásárlás: bit.ly/csardas_streaming Először...

Közzétette: Budapesti Operettszínház – 2020. december 1., kedd

Nagy színház, nagy várakozások  - A nézők jogosan várják a társulattól megszokott magas színvonalat. Miért is kellene visszavenni ebből az igényből? Az online „színpadon" ezért egy teljes kiállítású előadás lesz látható olyan igényességű felvételen, hogy már szinte Operettmozi. A broadcast-televíziós minőségű, hétkamerás rögzítést Komlós András rendezte és vágta.

Természetesen semmi nem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor a színházban éljük át az előadást. Viszont magunk is meglepődtünk, hogy ehhez mennyire közeli élményt sikerült visszaadni a felvétellel, és reméljük, a nézők is így érzik majd. Sőt, talán még egy kis pluszt is ad: a modern filmes technológiával olyan pillanatokat és rezzenéseket lehet megmutatni, melyeket a nézőtérről alig, vagy csak a legdrágább helyekről lehetne felfedezni. Az online nézőtéren viszont mindenki közelről élvezheti a művészek sziporkázását  mindössze 3.900 forintért.  Emellett lesz lehetőség családi (8.000 Ft) és emelt árú támogatói jegyek (10.000 Ft) vásárlására is.

Kálmán Imre remekműve Vidnyánszky Attila rendezésében igazi sikerdarab, melyre a koronavírus-járvány előtt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy hónapokkal előre már nem lehetett jegyet kapni. Tele van vidámsággal, könnyedséggel és komikummal, amivel remélhetőleg egy kis fényt tudunk csempészni a mostani időkbe. A szereposztást ismert operettsztárok és fiatal tehetségeink gazdagítják, a főbb szerepekben Kiss Diána, Homonnay Zsolt, Széles Flóra, Dénes Viktor és Földes Tamás lesznek láthatóak.

A színházi hangulatot megidézve bár nem élő adásban, de a megszokott színházi ritmusban hirdetjük online-előadásainkat.  A most szombati Csárdáskirálynő tehát este 7-kor kezdődik, és csak az előadás időtartamára lesz látható. Természetesen tervben vannak majd délutáni és hétköznapokon történő közvetítések is, ez az első alkalmak után fog eldőlni. Melyik lesz a következő előadás online-repertoárunkban? Azt majd hamarosan egy másik ablakkal tárjuk fel adventi naptárunkban! Egyelőre izgatottan várjuk az online-premierünket, ami a társulat számára egyben bemutatkozás a streaming-műfajban. Drukkoljunk együtt, hogy jól sikerüljön, tartsanak velünk, találkozzunk online december 5-én! - zárul a közlemény.