Egy hároméves kislány eddig ismeretlen körülmények között kizuhant egy család negyedik emeleti lakásának ablakán és meghalt 2017 májusában Kistarcsán. A kislány egyedül volt otthon. Az ügyészség most vádat emelt a szülők és a keresztanya ellen is. 

A kislány egyedül maradt otthon, miután a rá vigyázó keresztanyja elment a lakásból, a szülők pedig még nem értek haza. A gyerek valahogyan kiesett az ablakon és meghalt. 

Az Origónak dr. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emeltek a kislány szülei és a keresztanyja ellen is.  

A Blikknek a kislány apja elmondta, hogy mai napig nem tudta túltenni magát a történteken. 

"Semmit nem enyhült a fájdalom a szívemben, csupán szép lassan megtanultam együtt élni ezzel a pokolian kínzó érzéssel. A kislányomhoz rendszeresen járok ki a temetőbe, karácsonyra viszek neki karácsonyfát, feldíszítem a sírkövet, ajándékba pedig egy Kinder tojást kap az én csillagom. A mai napig reggel ő az első gondolatom, este pedig az utolsó  – mondta a férfi.

PannikaForrás: Blikk/Grnák László

Elmondása szerint számított a vádemelésre, annak ellenére is, hogy nem ő hagyta egyedül Pannikát a lakásban. 

Azt tudom, hogy inkább öngyilkos leszek, mint a börtön. Az nekem a véget jelenti, hiszen akkor még a temetőben sem találkozhatok a kislányommal  – tette hozzá a férfi.

Ahogyan azt korábban megírtuk, 2017 májusában a kislány szülei éjszakai műszakban dolgoztak, ezért a keresztanyja vigyázott rá. A nőnek viszont hamarabb el kellett mennie, mint ahogy a szülők hazaértek volna, ezért magára hagyta a gyereket. Ekkor Pannika, eddig nem tudni, hogyan, kizuhant a 4. emeleti lakás ablakán.

A betonon fekvő kislányra az apja talált rá, és egyből beszaladt vele a lakásba, ahol egy orvos szomszéd kezdte el újraéleszteni, közben az anya hívta a mentőket. Hiába kapott gyorsan segítséget és került kórházba, nem lehetett megmenteni az életét. 

A nyomozás során a szülők azt mondták, nem tudtak arról, hogy a gyerekük egyedül fog maradni, de az anya megbukott a hazugságvizsgálaton. Amikor ez kiderült, a férfi elhagyta őt.

A kislány egyedül is felmászhatott az ablakhoz, de az sem zárható ki, hogy valaki kilökte a negyedikről. 

A szervezetében alkoholt találtak, amit nem lehet az újraélesztéshez használt gyógyszerekkel magyarázni. 

Lehet, hogy valaki a cumisüvegébe töltött alkoholt, de akár egy felbontott üvegbe vagy pohárba is beleihatott a gyerek.