A mostani válságot nem a magyar emberek okozták, ezért nem engedhető meg, hogy annak árát a baloldali önkormányzatok velük fizettessék meg - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön.

A politikus az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy a baloldali önkormányzatok hogyan kezelik a koronavírus okozta válsághelyzetet, elmondta: Jászberényben az éj leple alatt megemelték az iparűzési adót, az építményadót és a telekadót.  Ferencvárosban Baranyi Krisztina polgármester hatszorosára növelte a parkolási díjakat, Miskolcon megemelték a tömegközlekedés árát és a temetkezési díjakat - sorolta, megjegyezve: ez csupán néhány példa a sok közül.

Hollik István szerint a baloldali önkormányzatok az emberekkel fizettetnék meg a válság árátFotó: Hirling Bálint - Origo

Hollik István értékelése szerint a baloldali önkormányzatok pontosan ott folytatják, ahol 2010-ben a Gyurcsány-Bajnai-kormány abbahagyta: a válságot ismét adóemelésekkel kezelik, amibe 2010-ben majdnem belerokkant az ország. 

A baloldali válságkezelés tehát megbukott  - fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve: a Fidesz-KDNP-kormány döntése értelmében 2021. január 1-jétől tilos lesz az önkormányzatoknak a helyi adók emelése, új adók kivetése vagy már meglévő adókedvezmények megszüntetése.

Hollik István hangsúlyozta: ezt a válságot nem a magyar emberek okozták, ezért nem engedhetik meg, hogy az árát a baloldali önkormányzatok velük fizettessék meg.