Benkő László, az Omega legendás billentyűse november 18-án halt meg, temetése szerdán volt a Farkasréti temetőben. Szűk körben kísérték utolsó útjára, a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt nem lehettek sokan a helyszínen.

A Ripost beszámolója szerint Benkő özvegyén, a fián, Balázson, az omegás Debreczeni Ferencen, Molnár Györgyön és Kóbor Jánoson kívül a régi cimborák jöttek el: Pataky Attila, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, Presser Gábor és Lukács Sándor színész. Nagy Feró a könnyeivel küszködve mondott búcsúbeszédet, amit végül nem is tudott befejezni - írja a lap.

Benkő László búcsúztatása a Farkasréti temetőben 2020. december 2-ánForrás: MTI/Kovács Attila

Debreczeni Ferenc, a zenekar dobosa is mikrofonhoz lépett, aki hosszan emlékezett a régi szép időkre, amikor Benkő mindig elkésett a koncertre való indulásról, mert még beszaladt egy lottózóba... Beszédet mondott még Molnár György, Frenreisz Károly és Lukács Sándor is. A gyászszertartást állva végignéző Kóbor János csak pillanatokra volt képes abbahagyni a sírást. Ő képtelen volt beszélni, előre jelezte is, hogy ezt senki ne kérje tőle. Túl sok volt mostanában a tragédia  - mondta a Ripostnak Kóbor a temetés előtt egy nappal.

Kóbor János és Presser Gábor Benkő László búcsúztatásánForrás: MTI/Kovács Attila

A gyászszertartás után a menet a koporsót szállító autó mögött a sírhoz indult, Nagy Feró és Kóbor János azonban csak egy darabig tartott a gyászmenettel. Nagy Feró csendben távozott, Kóbor János pedig egy darabig Presser Gáborhoz csapódva beszélgetett, legalábbis beszélni próbált. Pressernek annyit mondott, hogy felfoghatatlan, hogy Laci és Tamás is csak így elmentek. (Mihály Tamás, a zenekar basszusgitárosa Benkő után három nappal halt meg.)

A Ripost szerint Kóbor a temetés előtt kiment a temetőből, mert képtelen volt végignézni, ahogy a barátja koporsóját földbe eresztik.