Szerdán temették el Benkő Lászlót a Farkasréti temetőben. Védjegyét, a legendás fekete kalapot nem temették mellé, mert felesége megfogadta, hogy mostantól ő fogja hordani.

Az Omega november 18-án meghalt billentyűsének megjelenéséhez hozzátartozott a kalap is, védjegyének számított. A sok közül a kedvence egy fekete, bőrfonatos, arany Szent Koronával díszített kalap volt - írja a Ripost.

A lap megtudta, a kalapot azért nem temetik Benkő mellé, mert a zenész özvegye, a gyászoló Zsuzsa asszony megfogadta, mostantól ő hordja azt. Így úgy érezheti: férje kicsit közelebb van hozzá. 

Nem temettük mellé, mert anyu azt szeretné, ha mostantól ő viselné apu kalapját. Megfogadta, hogy a következő harminc évben nem visel majd mást. Ott van benne apu illata, kicsit olyan, mintha még itt lenne – tudta meg a lap Benkő Balázstól, a zenész fiától.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Benkő egy korábbi interjúban elmondta, szorongását körömrágással oldotta fel, innen a lakkozott köröm, ami hozzá tartozott Benkő László megjelenéséhez. Épp úgy, mint a kalapok és a nyakláncok, karkötők, amik nélkül soha nem mozdult ki otthonról. 

Egy haveromnak panaszkodtam a problémámról, és kitaláltuk, ha kifestem a körmeimet, talán nem fogom rágni őket. Az ékszerek hozzátartoznak a rockerséghez, és segítenek kilépni a hétköznapokból. Az ugyanis szerintem nem működik, hogy este hétig hétköznapi pasas vagyok, aztán átalakulok valami mássá  – mondta korábban Benkő László.