2018 decembere és 2019 júniusa között több balassagyarmati házba is besurrant a nő, ahonnan arany ékszereket, készpénzt és egyéb ingóságokat zsákmányolt, nagyjából 300.000 Ft értékben.

2018 decemberében Balassagyarmaton, az 53 éves nő bement egy családi házba, aminek sem a kapuja sem a bejárati ajtaja nem volt kulcsra zárva.

A nappaliból ellopta az ott lakók táskáit, amiben készpénz, ékszerek, iratok, bankkártyák és utalványok, valamint egyéb használati tárgyak voltak.

A nő csak a 19 ezer forint összegű készpénzt tartotta meg, a táskákat a teljes tartalmukkal együtt, egy közeli vízelvezető árokba dobta. 2019. január 19-én a hajnali órákban a nő három újabb családi házat vett célba, amik szintén nem voltak kulcsra zárva. 

Illusztráció.Forrás: Shutterstock

Besurrant és az előszobába felakasztott táskákból 30 ezer, egy kézitáskából 35 ezer forintot zsákmányolt, míg a harmadik ház nappaliját átkutatta, ahol 30 ezer forintot talált. Tavaly nyáron késő délután

látta, hogy a tulaj épp a ház kertjében van, ezért besurrant a házba, ahonnan az egyik belső szobából majdnem 195 ezer forint értékben lopott el, arany ékszereket.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Pár nap múlva ezeket zálogba adta, nagyjából 102 ezer forintért. A Balassagyarmati Járási Ügyészség, a különös egyben többszörös visszaeső, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már sokszor felelősségre vont 53 éves nővel szemben a - feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül - fegyházbüntetéstés közügyektől eltiltást, és a lopással okozott károk megtérítésére kötelezést, valamint az elzálogosítással szerzett vagyon elkobzását javasolta vádiratában. Továbbá, az eljárás során keletkezett, kétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megtérítésére is javaslatot tett az ügyészség.