A magyar kormányzat előtt a magyar nemzeti érdekek a legfontosabbak

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az uniós vétóról, a migrációs problémákról, a vírus elleni védekezésről.
Vágólapra másolva!

A politikus a megválasztott amerikai elnöknek azon kijelentésére, mely szerint meg szeretné erősíteni a NATO-t azt mondta, Magyarország vállalta, hogy eleget tesz rövid időn belül a tagsággal járó kötelezettségnek, ami a honvédelmi kiadásoknak a GDP két százalékára való emelését jelenti, teszi ezt az ország úgy, hogy számos más tagállam nem teszi ezt meg.

Az előző amerikai elnöknek köszönhető, hogy a tagországok emelik a honvédelmi kiadásaikat. Mindezek mellett a brüsszeli elképzelések szerint készülőben van egy európai hadsereg, bár ennek felállításához meg kell állapodni az EU-ban. Ha lesz egy ilyen tervezet, azt a magyar kormány támogatna, persze ehhez a részleteket ismerni kell. Minderre azért van szükség, mert Európa biztonsági helyzete az elmúlt években megroppant, a tagországok elvesztették azt a biztonságot, ami 2015 előtt volt érzékelhető.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.