Elrendelték a letartóztatását annak a két nőnek, akik külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagot terjesztettek. Börtönben ülő embereket is elláttak a kábítószerrel.

Az egyik nő a tavaly óta börtönben ülő élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovák postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több címre is feladta.

Az egyik címzett az a nő volt, akinek pedig a fia ült börtönben. Ez a nő,

ahogy megkapta a csomagokat, az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, és a börtönbe is eljuttatta. A bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd postán feladta. 

A komáromi rendőrök november 20-án ettől a nőtől új pszichoaktív anyagot, valamint az azt tartalmazó, különböző nevekre szóló borítékot foglaltak le.

A két fogvatartott férfi cellájában a rendőrök illegálisan tartott mobiltelefont, illetve rejtvényújságokat foglaltak le.

Az ügyészség javaslatára a bíró a két nő letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének illetve a bűnismétlés veszélye miatt, emellett a szökés, rejtőzködés elkerülése miatt.

Forrás: Police.hu