Orbán Viktor: az EU be akar hozni 34 millió migránst

Orbán Viktor
Budapest, 2018. január 19. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2018. január 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az EU 34 millió migránsnak akar lakást, szociális segélyt, állampolgárságot, szavazati jogot adni, ami maga a Soros-terv. „Lehet, hogy a magyarok nincsenek annyian, mint a németek, de nem most jöttünk le a falvédőről" – mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az Európai Unióban zajló vitára reagálva. Szólt arról is, hogy a december 11-e utáni szabályokról a hétfő reggeli Operatív Törzs ülésén fognak dönteni. Azt azonban kiemelte, hogy a szakértők minden nagyobb volumenű enyhítést elleneznek.
Vágólapra másolva!

Az európai uniós országok többsége úgy véli, hogy a koronavírus okozta válság megsegítésére létrehozott támogatási alapot, a költségvetést és a jogállamisági vitát egyszerre kell tárgyalni.

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette, hogy Magyarország elfogadja a támogatási alapot és a költségvetést, de a jogállamisági vitát el kell halasztani.

- emelte ki.

Orbán Viktor: Magyarország nem akar migránsokat befogadni

A magyarok lehet, hogy nincsenek olyan sokan, mint a németek, de nem most jöttünk le a falvédőről. Tehát olyan dolgoknál, amik látszólag elkülönülnek egymástól, mi látjuk az összefüggést – utalt arra, hogy az uniós költségvetésről szóló megegyezés mellett hirtelen migrációs, kötelező betelepítési kvóták is előkerültek.

A mostani intézkedések, próbálkozások középpontjában az áll, hogy rákényszerítsék Magyarországot és Lengyelországot, hogy bevándorlókat fogadjon be. A mostani intézkedések is azt szolgálják, hogy erre egy jogi alapot teremtsenek – fogalmazott.

Orbán Viktor elmondta, hogy egyelőre még nem lehet összefüggéseket találni a Szájer-ügy és aközött, hogy a néppárt megtámadta Deutsch Tamást.

Orbán Viktor: Nem Magyarország miatt nincs megállapodás, hanem azon országok miatt, amelyek rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy változtassa meg migrációs politikáját és fogadjon be migránsokat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ebben az esetben sincs probléma

Hangsúlyozta, ismeri a több könyvből álló uniós alaptörvénykönyveket, de még nem találkozott olyannal, hogy 25 tagállam jóváhagyásával is el lehet fogadni egy törvényt. A miniszterelnök nem érti, miért problémázik az unió, hiszen ha most decemberben nem születik meg a közös döntés a költségvetésről, akkor sincs semmi probléma, hiszen akkor havi folyósításokkal fog működni az unió.

Fontos kérdésekről kell beszélni, hiszen az unió közös hitelt akar felvenni. A 27 ország közösen és együtt kell majd fizesse a törlesztést. Azonban ha egy-egy ország nem tudja teljesíteni a rá eső részletet, akkor azt a többi ország kell, hogy kifizesse, ami komoly gazdasági válságot is eredményezhet a túlterhelt országban.

Nem Magyarország miatt nincs megállapodás, hanem azon országok miatt, amelyek rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy változtassa meg migrációs politikáját és fogadjon be migránsokat - tette hozzá.

A migránsokkal a baloldal nyerni, az ország viszont veszíteni fog

Ne lepődjünk meg azon, hogy az unió szavazati jogokat és lakásokat akar adni a migránsoknak. Azért nem kell ezen meglepődni, mert ez maga a Soros-terv. Ezért is ellenáll Magyarország – hangsúlyozta.

Azt is lehet látni, hogy a magyar baloldal is ezt szeretné megvalósítani Magyarországon. A migránsokkal a baloldal nyerni, az ország viszont veszíteni fog, hiszen a migránsok alapjaiban alakítanák át a teljes európai és magyar kultúrát – fogalmazott Orbán Viktor.

A tényleges problémákra kell koncentrálni

A britek csapást mértek az unióra.

Bebizonyosodott, hogy míg az uniósban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta a kormányfő. Magyarország megtesz mindez azért, hogy ahonnan csak lehet, vakcinát szerezzen be.

A szakemberek elleneznek mindenféle nagyobb volumenű enyhítést Forrás: MTI/Illyés Tibor

Minden nagyobb volumenű enyhítést elleneznek a szakemberek

Azt is elmondta, hogy jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára, de a jelentkezési sorrend nem befolyásolja majd a beoltások fontossági sorrendjét. A regisztrációval csak az igényfelmérést szeretnék elvégezni. Az Operatív Törzs már meghatározta azt a sorrendet, hogy kik fognak részesülni először a vakcinából, ezek az egészségügyi dolgozók lesznek - közölte.

A december 11-e utáni szabályokról a hétfő reggeli Operatív Törzs ülésén fognak dönteni. Azt azonban kiemelte, hogy a szakértők minden nagyobb volumenű enyhítést ellenezzenek.

A magyar nemzet egységes és oszthatatlan, és a határokon átívelő, és amíg nincs hatalmon a baloldal, addig ez így is marad. A romániai választások kapcsán pedig elmondta, mivel Románia gazdasági szempontból is fontos ország Magyarország számára, abban bízik, hogy a választások eredményekét egy stabil kormány jön létre, amelyben erős képviselettel lesz jelen az RMDSZ. Éppen ezért minden romániai magyart arra buzdít, vegyen részt a szavazáson, és támogassa az RMDSZ-t.