Bemászott az ablakon egy férfi, majd a lakásból egy üveg bort akart ellopni. Közben a lakás tulajdonosa észrevette, hogy valaki betört hozzá. Amikor ki akarta küldeni a lakásból, a férfi rátámadt.

A gyanú szerint, április 20-án dél körül egy férfi Kecskeméten sétált, amikor észrevette, hogy nyitva van egy földszinti lakás ablaka. A férfi

kivágta az ablakon lévő szúnyoghálót és bemászott a lakásba, ahol kutatni kezdett.

Egy üveg borral a kezében indult el a bejárati ajtóhoz, de a zajra felfigyelt a konyhában lévő 87 éves asszony és számon kérte a férfit, hogy mit keres a lakásában és, hogy mi van a kezében. A férfi kiabálni kezdett az asszonnyal és ki akart menni az ajtón, de az zárva volt. Ezután a férfi megütötte az idős nőt, ellökte és többször a kezére ütött, amitől a nő a falnak és az egyik ajtó kilincsének esett.

Közben a férfi folyamatosan próbálta kinyitni a bezárt ajtót, amin végül az asszony engedte ki. Az idős asszony az életkora és betegségei miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan volt képes.

A férfi egy másik ügy miatt börtönben van, az ügyészség most minősített rablással vádolja.

Mivel a rablás akkor követte, el, amikor egy másik ügy miatt felfüggesztett börtönt kapott, akár hosszú évekre is börtönbe kerülhet.