Égő házból segítségért kiabáló férfiakat mentettek ki rendőrök Pestszentlőrincen

rendőrség, kitűntetés, jutalom, égő ház,  Mikola Csaba r. főtörzsőrmester,  Takács László r. törzszászlóssal, Mátyás Ferenc r. zászlóssal és Varga László r. főtörzsőrmester, Korcz Benjamin r. törzsőrmester
Mikola Csaba r. főtörzsőrmester, Takács László r. törzszászlóssal, Mátyás Ferenc r. zászlóssal és Varga László r. főtörzsőrmester, Korcz Benjamin r. törzsőrmester
Vágólapra másolva!
Pestszentlőrincen november 26-án éjszaka kigyulladt egy ház, és a bent lévő két férfi nem tudott kimenekülni. A helyszínre érkező rendőrök mentették ki őket, ezért ma kitüntetésben részesültek - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre november 26-án 23 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pestszentlőrincen egy családi ház kigyulladt, és feltehetően két ember is bent van.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály kollégái

két egységgel öt perc alatt a helyszínre értek.

A tűz egy családi ház zárt teraszán keletkezett, az ingatlanból halk segélykérés hallatszódott ki. Mikola Csaba főtörzsőrmester áramtalanította az épületet, majd társaival, Takács László törzszászlóssal, Mátyás Ferenc zászlóssal és Varga László főtörzsőrmesterrel együtt bement az égő házba.

A bejárattól pár méterre a földön fekve egy férfit találtak, – aki önerejéből nem tudott kimenni – őt azonnal kimentették, majd visszamentek a másik férfiért,

aki a sűrű füst miatt pánikba esett, mert nem találta a barátját. A rendőrök őt is biztonságosan kimenekítették az égő házból.

A mentők kiérkezéséig Korcz Benjamin törzsőrmester a Police Medic tanfolyamon szerzett ismeretei alapján megkezdte a sérült vizsgálatát;

az egyik férfi a karján égési sérülést szenvedett. A tüzet valószínűleg egy nem megfelelően elnyomott cigarettacsikk okozhatta.

Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért az öt rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.