A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége lopás miatt emelt vádat az ellen a 49 éves nő ellen, aki több milliót lopott korábbi munkahelyéről.

Egy nő egy barcsi pénzváltónál dolgozott, amíg az ügyvezető, aki korábban a nő élettársa volt, tavaly februárban felmentette a munkavégzés alól. A nő tudta, hogy az üzletben sok pénzt tartanak, és azzal is, hogy azt hol kell keresnie.

Tavaly decemberben összeveszett volt élettársával, ezért dühösen érkezett a pénváltóhoz. Az ajtót nyitva találta, könnyen bejutott az itodába. Kihasználta, hogy ügyfeleket szolgáltak ki az alkalmazottak.

A széfből hat köteg, kötegenként 100 db húszezer, és egy köteg, 100 db tízezer forintos bankjegyet, tehát összesen 13 millió forintot rejtett a táskájába, majd kilépett az üzletből.

A lopott pénz nem a valutaváltó, hanem a vele szerződésben álló bank tulajdona volt.

Forrás: Pixabay.com

A nő nem jutott messzire a pénzzel. Az üzletvezető ugyanis rájött, hogy meglopták.Volt élettársa után rohant, akit a bejárattól néhány méterre utolért és visszavette tőle a pénzt.

Mivel a nő ellen folyamatban volt már egy eljárás testi sértés miatt, az ügyeket a Barcsi Járásbíróság egyesítette, és a novemberi tárgyaláson halmazati büntetésül egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításárt fellebbezett - írja az Ügyészség oldala.