Orbán Viktor: Január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések

Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs ülésén az a döntés született, hogy a kijárási tilalom január 11-ig érvényben marad - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a hétfőn kora délután közzétett videóban, amit a közösségi oldalára töltött fel.
Vágólapra másolva!

Egy hónap telt el a kijárási tilalom óta, a koronavírussal továbbra is harcban állunk, nemcsak mi, hanem egész Európa – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött beszédében.

– mondta.

December 11-én járnának le a szigorú járványügyi intézkedések, viszont a szakemberek szerint, akikkel Orbán Viktor egyeztetett, fenn kell tartani az intézkedéseket.

– mondta Orbán Viktor.

Az Operatív Törzs döntése értelmében január 11-ig érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vagyis este 8 és reggel 5 között kijárási tilalom marad.

December 21-én dől el, hogy szenteste tehetünk-e kivételt – mondta a kormányfő,

de december 31-e viszont nem lesz kivétel, szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet tartani.

"Azon dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők közt juthassunk vakcinához, mindenkivel tárgyalunk. Se a politikát, se egymással versengő nagy, nemzetközi cégek érdekeit nem vesszük figyelembe" - mondta Orbán Viktor. Végül arra kérte az embereket, hogy közös erővel fékezzük meg a vírust és vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít.