Végrehajtandó börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványozott a másodfokú ügyészség egy korrupt nőgyógyász ügyében.

Egy 74 éves férfi szülész-nőgyógyász szakorvosként dolgozott egy budapesti egészségügyi intézményben. Az társadalombiztosításban finanszírozott ellátás keretében nyújtott szülész-nőgyógyászati beavatkozásokért 2014  és 2017 között

öt, kezelése alatt álló nőtől a „tarifájára", illetve a műtős személyzet „kiskasszájára" hivatkozva 100-150.000 Ft közötti összegeket kért a betegeitől.

Előfordult, hogy az összeget, amit kapott, kevesellte.

illusztrációForrás: MTI/Kovács Tamás

A Fővárosi Főügyészség tavaly szeptemberében emelt vádat a szülész-nőgyógyászként praktizáló, idős szakorvos ellen. A Fővárosi Törvényszék szeptember 23-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a szakorvost bűnösnek mondta ki ötrendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetésben, amelyért őt halmazati büntetésül másfél év, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint egymilliós pénzbüntetésre ítélte.

A törvényszék az elkövetőt nem mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól - olvasható az ügyészi közleményben.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványában kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a szakorvos büntetésének súlyosítását. Azt kérték, hogy a nyugdíjast zárják börtönbe, tiltsák el a közügyektől és határozott időre az orvosi foglalkozása gyakorlásától is.