A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyes testi sértés miatt javasolta a letartóztatását annak a férfinak, aki kétszer ütötte meg anyja 95 éves férjét. A nyugdíjas életveszélyesen megsérült.

A támadó május 13-án veszett össze áldozatával. Annyira dühös lett, hogy hirtelenököllel arcon ütötte. Az ütés miatt az idős férfinál többek között kemény burok alatti bevérzés alakult ki, amely életveszélyes sérülésnek számít a véralvadásgátló gyógyszere miatt.

A támadó 4-én újra nekiesett a az idős férfinak. Ez alkalommal egy 40 cm-es bottal többször ütötte meg többször, amíg a fotelben ült. Az egyik ütés az arcát érte, amely miatt az arcbőre a szeme alatt felszakadt. Ebben a támadásban könnyebben sérült meg, de a szakértők szerint a súlyosabb sérülés veszélye is fennállt.

A férfi, hogy megússza a büntetést, elbújt a rendőrökök elől, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. 

Sikerült elfognia a rendőröknek. Mivel a szökés, rejtőzködés, bűnismétlés, és bizonyítás megnehezítése is fennáll nála, az ügyészek javasolták a letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, ami nem végleges, mivel az ügyvédje fellebbezett a döntés ellen - írja az Ügyészség oldala.