Kényszergyógykezelésre ítélték a budapesti nőt, aki megölte a gyerekét

rendőrség, vizes rendőrautó, felirat
Vágólapra másolva!
A bíróság jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte azt a nőt, aki megölte a saját egyéves gyermekét. Ezt közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a 39 éves nő kimerült és úgy érezte egyedül nem képes gyermeke felnevelésére, emiatt elhatározta, hogy megöli.

A nő április 4-én vízbe fojtotta a kicsit a 18. kerületben, majd megpróbált öngyilkos lenni, de nem sikerült neki.

Másnap bejelentette a gyilkosságot a rendőrségen.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben

előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés

miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Forrás: Police.hu

Figyelemmel arra, hogy az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt - kóros elmeállapota miatt - nem büntethető, az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, a vádlott felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését.

A bíróság kedden tartott előkészítő ülésen az ügyet tárgyalásra utalta, a tárgyalást megtartotta, a nőt felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését.

Kifejtették, a kényszerintézkedés határozatlan idejű büntetőjogi intézkedés, azonban azt a büntetés-végrehajtási bíró a kényszergyógykezelés megkezdésétől számított hat hónap eltelte előtt - elmeorvos-szakértői vélemény alapján - hivatalból felülvizsgálja.

Ha a kényszergyógykezelést nem szünteti meg, a felülvizsgálatot hat hónaponként megismétli.

A büntetés-végrehajtási bíró a kényszergyógykezelés felülvizsgálatáról tárgyaláson határoz. A tárgyaláson az ügyészt, a védőt és - feltéve, hogy állapota miatt megjelenhet, és a jogainak gyakorlására képes - a kényszergyógykezelés alatt álló személyt meg kell hallgatni - áll a közleményben.