Rendszeresek voltak az állatviadalok egy Nagykőrös környéki tanyán, amelyet a rendőrök számoltak fel egy összehangolt akcióban. Két tenyésztőt Cegléden fogtak el, éppen akkor, amikor sérült staffordshire terrier kutyájukkal hazafelé tartottak. Összesen 50 kutyát sikerült időben megmenteni, egy azonban olyan súlyosan megsérült, hogy az állatorvosnál elpusztult.

A rendőrség azt írja, hogy két domaházi férfit sikerült elfogniuk Cegléden, amikor hazafelé tartottak a Nagykőrös melletti kutyaviadalról. Az autóban megtalálták a kutyájukat is, amelynek tele volt a teste friss sérülésekkel.

Összesen 51, viadalokra tenyésztett kutyát találtak egy tanyánForrás: Police.hu

Két másik nagykőrösi férfit is elfogtak, akiknek szintén közük volt a rendszeresen szervezett állatviadalokhoz. Az egyik egy helybéli tanyán próbált meg elrejteni két nagyon súlyosan sérült staffordshire terrier kutyát.

Később megtalálták a kutyák kiképzésére használt helyszínt is, ahol feszítőfákat, futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett civil szervezetek segítségével összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutyát is lefoglaltak. Az egyik állat a viadalon szerzett súlyos sérülései miatt a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

A Nagykőrös melletti tanyán rendszeresek voltak a kutyaviadalokForrás: Police.hu

A gyanúsítottak még szabadlábon védekeznek.