Vasárnapi cikkünk óta közel négymillió forinttal támogatták az európai szocialisták Gyurcsányné videós kampányát, ezzel az akció kezdete óta összesen közel 15 millió forint érkezett külföldről - derül ki a Facebookon elérhető adatokból. Úgy látszik, Brüsszel végleg elkötelezte magát Gyurcsány Ferenc felesége mellett: pénzt, időt és energiát nem sajnálva támogatják a kormányfőjelöltséget célba vevő baloldali politikust. 

Vasárnap (a szombat esti adatok alapján) megírtuk, hogy facebookos kampányának kezdete, november 20-a óta Gyurcsányné közel tízmillió forintot kapott a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségétől (S&D). Arról is beszámoltunk, hogy a tendencia kifejezetten félelmetes: a cikkünk megjelenését megelőző tíz napban minimum hétmillió forint érkezett a politikusfeleség oldalára külföldről. Ahogy ennyiből is látszik, 

Brüsszel valósággal önti a pénzt Gyurcsánynéba, aki hajlandó bármit megtenni nekik ezért cserébe: most azt, hogy saját hazáját támadja, ha pedig hatalomra kerül, a határkerítést is kész lebontani. 

Csakhogy a folyamatnak közel sincs vége, ugyanis újabb, súlyos milliókat küldtek a baloldali politikus imidzsépítéséhez.

Újabb brüsszeli milliók 

Mint ahogy több cikkünkben is foglalkoztunk vele, nemcsak a pártelnök felesége, hanem a Demokratikus Koalíció (DK) más uniós képviselői, így Rónai Sándor és Molnár Csaba is kaptak a brüsszeli pénzből. A külföldi támogatás egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy a baloldali politikusok hirdessék közösségi oldalaikon azokat a kisfilmeket, amelyek a magyar járványkezelés lejáratását és Brüsszel dicsőítését célozták.   

Ahogy az eddigiekből is kiderült, a hangsúly egyértelműen Gyurcsánynén van. A felvételek nagy részében ugyanis ő a főszereplő, sőt, a komolyabb pénzekkel az ő közösségi oldalát finanszírozzák. Ennek tudatában nem meglepő, hogy 

Gyurcsány Ferenc felesége az elmúlt három napban 3 396 410 forintot kapott a brüsszeli szocialistáktól, azaz több mint napi egymillió forintot. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy videós akciójának kezdete óta megközelítőleg 11-15 millió forint közötti összeget fektettek bele külföldről. A Facebook körülbelüli, úgynevezett "becsült" értékei miatt azonban nem lehet pontosan megállapítani, hogy mennyi az annyi, így akár a valós keret jóval több is lehet ennél. 

Mondani sem kell, hogy egy egyszemélyes virtuális kampányhoz képest ez óriási pénznek minősül, főleg, hogy azt Brüsszelből finanszírozzák. 

Forrás: Facebook

Azt, hogy valójában ennél is jóval több pénz jöhetett az S&D-től, jól jelzi, hogy a DK-hoz közel álló Nyugati Fényen a napokban váratlanul felbukkant egy Gyurcsányné videós kampányáról szóló reklám. 

Forrás: Nyugati Fény

Nem csak Gyurcsánynét támogatják

Bár ezúttal a bukott kormányfő felesége került reflektorfénybe, fontos megjegyezni, hogy Brüsszel nemcsak a DK-t, hanem valamennyi hazai, baloldali pártot támogatja. Ennek oka az, hogy míg a jobboldal mereven elutasítja az Európai Unió migránspárti politikáját, a baloldal teljes mellszélességgel támogatja azt.

Olyan szempontból megéri Gyurcsány Ferencéknek, hogy cserébe a kritika nélküli hozzáállásért, Brüsszel ott jutalmazza őket, ahol csak tudja. Ahogy az az elmúlt hónapok eseményeiből jól látszik, a hazai baloldal bőven megszolgálta a pénzt a nemzetközi porondon.

Elég csak a mostani költségvetési vitával kapcsolatos álláspontjukra, a közös védekezés elleni hadjáratukra, vagy éppen a szervezett migrációra való viszonyulásukra gondolni.