Gyurcsányné idegesítő reklámfilmjei Lengyelországba is elértek, megrökönyödést keltve a lengyelekben, ugyanis az országukról hamis állításokat terjesztenek- írja a Magyar Nemzet. Grzegorz Górny publicista leleplezte, hogy amit Gyurcsányné EU-s támogatásként próbál eladni, az valójában kizárólag a lengyel jobboldali-konzervatív kormány érdeme, Brüsszelnek pedig semmi köze hozzá

A népszerű lengyel jobboldali portálon, a Wpolityce.pl-en kedden jelent meg Grzegorz Górny újságíró cikke, melyben lebuktatja a DK európai parlamenti képviselőjét Lengyelországról tett megjegyzéseivel kapcsolatban. A cikkben Górny bemutatja Gyurcsányné reklámkampányát arról, hogy mennyire segít az EU pénzügyi támogatással a tagállamokon.

Lengyelországgal kapcsolatban megemlíti, hogy a lengyel családok Brüsszelből százhúsz euró értékében kapnak támogatást. Górny szerint azonban ilyen támogatást a lengyel családok sosem kaptak. Mire gondolhatott akkor a DK európai parlamenti képviselője? Górny szerint csak egy valamire: az úgynevezett 500+ családtámogatásra, mely a PiS kormány egyik legnagyobb innovációjának számított előző kormányzati ciklusuk folyamán.

Tehát  Gyurcsányné olyan pénzzel reklámozza az EU-s segítséget, amihez az EU-nak soha semmilyen köze nem volt,

hanem csak a jobboldali-konzervatív, a családokat előtérbe helyező lengyel kormánykoalíciónak, és amit kizárólag a lengyel államháztartásból fizettek. De Górny azt is hozzáteszi, hogy Gyurcsány felesége még a németekkel kapcsolatban is hazudik. A német kormány ugyanis a koronavírusra való tekintettel úgy döntött, hogy a családok minden gyermek után háromszáz eurós támogatást kapnak. A lengyel publicista azonban megjegyzi, ez a berlini kormány szuverén döntése volt, és a támogatáshoz Brüsszel semmit nem tett hozzá.