A gázoló férfi több mint 20 éve vitt kenyeret a Papkeszire egy közeli pékségből és rendszeresen segített az idős párnak, mielőtt a tragédia megtörtént. Az asszony lánya azt mondja, nem haragszik a férfira.

A Veszprém megyei Papkeszire kenyeret vitt az ötvenes éveiben járó férfi, amikor

véletlenül tolatva halálra gázolt egy 76 éves asszonyt a saját háza előtt.

Órákon keresztül próbálták megmenteni az életét. Egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de már nem tudtak rajta segíteni. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást az ügyben. A Bors beszélt az asszony 40 éves lányával, aki a tragédia előtt nem sokkal indult haza a szülei közeli házából.

Az elgázolt asszonyForrás: Borsonline.hu

A 40 éves nő nem haragszik a gázolóra, aki sokszor segített már a szüleinek.
Nagyon jól ismerjük a gázolót, édesanyámnak rengeteget segített korábban. Apának még az év elején volt agyvérzése, rehabilitációra kellett mennie, de nem volt rá pénzük és ő segítette ki őket. A kapujuk előtt állt meg mindig, hogy ne kelljen messzire sétálniuk, s gyakran érdeklődött arról is, hogy miben tud nekik segíteni. Egyáltalán nem hibáztatom őt, úgy tudom, hogy ez a szerencsétlen baleset őt is nagyon megviselte – mondta a lapnak az áldozat lánya. A tragédia körülményeiről is beszélt a nő.

Aznap kora délután parkolt le a ház előtt a férfi, és

miközben a szomszédot szolgálta ki, nem vette észre, hogy a 74 éves asszony is kiment hozzá vásárolni.

Rendőrségi fotó a helyszínelérsől.Forrás: police.hu

A holttér miatt biztosan nem látta szegényt, és tolatásba kezdett. A szemtanúk elmondása szerint a férfi őrjöngött, hogy miért kellett aznap bemennie dolgozni. – mondta az asszony lánya, akinek a szomszédja szólt, ő pedig biciklivel sietett vissza szülei házához, de

mire odaért, addigra az édesanyja már eszméletlenül feküdt.
A gázolás után még magánál volt, a szomszédtól próbált segítséget kérni, de már késő volt. Közben édesapám is kijött a házból, tudom, hogy nem kellett volna, de mindketten láttuk, ahogy küzdenek az életéért.- mesélte megtörten a nő a lapnak.

Az elgázolt asszony özvegye és lányaForrás: Borsonline.hu

Képtelenség feldolgozni, nekem azóta is rémálmaim vannak. Egyszer éjszaka arra keltem fel, hogy anya fej nélkül rohanva könyörög tőlem segítségért. Miután felriadtam, sírva ültem az ágyon sokáig - mondta a nő.

A gázoló férfival azóta nem találkoztak, csak

egy levelet küldött a családnak, amiben a részvétét fejezi ki és bocsánatot kér tőlük.

A halálos áldozat férje 71 évesen özvegyült meg és nagyon rossz állapotban van. Azóta lánya a családjával együtt visszaköltözött a szülői házba. A 74 éves asszonyt elhamvasztották. Erre költötték a összes pénzüket, így a temetés után semmijük sem maradt.